Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené plněné žebírko

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie410 kJ /
98 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky10,89 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme minimálně 24 hodin v chladničce odležet (já jsem měl žebírko naložené od soboty) Krok 2: . 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu. Krok 3: Ostrým nožíkem vytvoříme kapsu se vstupním otvorem cca 5cm. Nasekáme si "zelené", vajíčko rozklepneme do malého hrníčku a tvarůžek z jedné strany opepříme, z druhé sypneme paprikou. Krok 4: Kapsu vysteleme "zeleným", žebírko postavíme na kant(kost), viz foto, vlijeme vajíčko, zasuneme tvarůžek, otvor sepneme párátkem a z poloviny máme vyhráno. Krok 5: Nyní obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Krok 6: Vyjmeme, dáme do trouby na 20 minut dopéct (já jsem pro jedno žebírko použil remosku), viz link v poznámce. Krok 7: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme špetku kurkumy (pro barvu) a uvaříme doměkka. Krok 8: Scedíme, asi 1cm vývaru necháme, přidáme "zelené", tavený sýr, máslo, nahrubo rozšťoucháme a dohladka vyšleháme elektrickým ručním šlehačem.

Zveřejněno 26. 7. 2011

Poznámka autora Jenda1

Smažení a dopékání v troubě od yanull: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

Místo tvarůžku můžeme použít uzenou cihlu, Nivu a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené plněné žebírko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZ9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené plněné žebírko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZ9g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Tak to musí být dobrota:-O:-* Vidím,že se ještě dlouho budu učit a valit oči:yes::yes: +

:yes::-K:-O:-*prostě nádhera

:yes::yes::-K nádhera :-D:-D

:yes::yes: tak tomu říkám lukulské hody:-p:yes::yes: Jednoduše nádhera, hned zaokrouhlím body dokulata a ukládám:-K.

Děkuji všem za přízeň;-):yes::-K.

Jenda1:Aha,tak proto. Já myslela,že nás tady v Plzni řezníci šidí na mase na žebrech:-D:-))

:-Knádhera:yes::yes:

:yes::yes:Paráda ...Jendo....dávám jedničku s hvězdičkou,suroviny jsou super a jisě to bude i super mňamka.Uložím si a posílám boďku.:yes::yes::yes:

A to vajíčko nevyteče? Zůstane tam kde má?:-/

Doporučuji recept nabídnout na jídelní lístek do nějakého super hotelu!

Andrejko, u mne vepřové žebírko = vepřová pečeně = vepřový kotlet;-):-K.

Jendo,ještě dotaz,je to žebírko nebo kotleta s kostí? Mně to přijde spíš jako kotleta,u žebra jsem nikdy tolik masa neviděla?:-O;-)

luxus :yes:, ty mi jednou těmi svými recepty a fotkami přivodíš zdravotní problémy :-8:-8 :yes:+

Jendo,další tvůj krásný recept:-K
líbí se mi obalíování v polohrubé mouce:-)taky tak dělám a smažení a dopékání v troubě:yes::yes:výborná záležitost,což;-):-?:-)
za luxusní fotečky a sympatický rcp plný chutí a vůní dávám bodík a ukládám k vyzkoušení:-):-K

:-K:-O;-):yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
smažené vepřové žebírko, plněné žebírko, nalozene zebirka, plněné vepřové žebírko, plnena veprova zebirka, smažené pokrmy recepty do remosky, lašská kotleta, pečené jehněčí žebírko, telecí žebírka, telecí žebírko, remoska smažení, teleci žebro smazene recept, veprova kotleta lašská, smažení žeber v trojobalu, smažená vepřová žebra v trojobalu, jak se dělá jehněčí žebírko, smažené vepřové žebírka, veprova smazena zebirka, recept na remosku jehneci, smazene pokrmy s remosky

Suroviny:
vepřové žebírko s kostí, olej slunečnicový, sůl, petrželka hladkolistá, libeček, koriandr, vejce, sýr tvarůžky kulaté, pepř bílý mletý, paprika sušená sladká, strouhanka, mouka polohrubá, vejce, sůl, olej slunečnicový, brambory, sůl, kurkuma, petrželka hladkolistá, libeček, sýr tavený, máslo

Přidat fotografie receptu