Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový koláč s pudingem a kysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie.stefanova lucie.stefanova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 398 kJ /
4 875 kcal
Bílkoviny102,80 g
Tuky209,64 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 736 mg
Sodík 721 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy636,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu na sáčku připravíme vanilkový puding, který dáme chvíli chladnout. Mezitím ve větší míse smícháme výše uvedené suroviny, ze kterých vypracujeme hladké, lité těsto. Krok 2: Nalijeme do vymazané a vysypané (popř. pečícím papírem vyložené) dortové formy či plechu. Na nalité těsto navršíme ještě vlažný vanilkový puding, dle velikosti formy, buď nalijeme a rozetřeme po celé ploše, nebo puding na těsto "nacákáme" po lžících. Krok 3: Dáme péci do předem vyhřáté trouby, prvních 5 minut peču naplno, poté zmírním cca na 170°C. Pečeme asi 30 minut, zkoušíme špejlí. Krok 4: Upečený moučník necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme kysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a nakonec posypeme kakaem. Kdo má rád, může sypat i skořicí či ozdobit kouskem oblíbeného ovoce (já použila jahody).

Zveřejněno 28. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypvR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypvR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Za mě bohužel nic moc, těsto je tuhé, pudink zůstane na povrchu. Celkově je suchý.

Tak jsem ho zrovna uklohnila a jsem docela zvědavá.Myslela jsem, že ten puding mi krásně proteče do těsta, ale nic. Mám ho docela dost tuhé, že mi to šlo špatně dát na plech.Snad to bude dobré i tak :) Děkuji za inspiraci :-p

:-p:yes:

Môj obľúbený múčnik...:-D a po x-té...

Anna Kocikova:Moc děkuji :-):-)

:-)Ať se Ti tady líbí;-)jako mě se líbí Tvůj moučník:-p+3:yes:

Děkuji vám holky za milé přivítání :-)

Lucie, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji tiá, aby swe ti tu s náma líbilo.
Za koláč ti dávám 2.bod, vypadá dobře:yes:

Koukám,že jsi se dnes zaregistrovala, tak tě tu vítáme a bacha na topkain - silná droga ;-):-D
Recept mňam ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
koláč s kysanou smetanou, koláč s pudinkem a kysanou smetanou, koláč s pudinkem a kysanou smetanou, kakaovy koláč s pudinkem, koláč s pudingem, koláč z kysané smetany, litý koláč s pudinkem, moučník s kysanou smetanou, buchta s pudinkem a kysanou smetanou, kakaový koláč se zakysanou smetanou, kakaový koláč ze zakysané smetany, rychlý kakaový koláč, kolače s kysanou smetanou, litý koláč s pudinkem a zakysanou smetanou, kolac na plech s kysanou smetanou, moučník s pudingem, pudink s kysanou smetanou, kakaový koláč s pudinkem, buchta s pudinkem a s kysanou smetanou, moučníky s kysanou smetanou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej, mléko, kakao, pudink vanilkový, cukr, mléko, smetana kysaná, cukr vanilkový, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu