Suroviny
Porce: 2 veky,nebo 16ks housek(rohlíků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 179 kJ / 2 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,23 g |
| Tuky | 58,29 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,34 g |
| Sacharidy | 381,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané, uzavřeme, zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.
Krok 2: Po ukončení programu pekárnu vypneme,těsto přendáme na vál,nebo pracovní podložku-podmoučovat není třeba.
Krok 3: Těsto ještě rukama trochu propracujeme a vytvarujeme tvar,jaký chceme mít.Já jsem utvořila 2 veky
Krok 4: .Přendáme na plech vyložený pečícím papírem,nebo silikonovou podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
Krok 5: Mezitím si zapneme na plný výkon troubu na rozehřátí.
Krok 6: Po 15 minutách pečivo pomažeme rozšlehaným bílkem s trochou soli a dáme do trouby na 3/4výkon na 18 minut upéct. Já peču 9 minut, pak plech vytáhnu dám z druhé strany a dalších 9 minut peču.Pokud si nebudete jisti,je-li opravdu upečeno-vyzkoušíte zapíchnutím špejle do pečiva.
Zveřejněno 28. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Moje poznámka
Kefírovo-semínkové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwN5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
housky z kefíru,
semínkové housky,
domaci seminkove rohlíky,
veka recept,
semínkové hrudky,
recept na domaci seminkove housky,
kefírové housky,
pečení večky,
semínkové pečivo,
seminkova houska recept,
housky kefír,
recepty veky,
proteinové housky skefírem,
kefírovo semínkový chleb,
rohlíky semínkové,
opečená veka nebo houska,
domaci seminkove pecivo bez,
seminkove suchary,
recept na veky a housky,
semínková mouka a kynutí
Suroviny:
kefír,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka chlebová,
semínka lněná,
semínka sezamová,
mák,
mouka hladká,
kvasnice,
vejce
Komentáře (16)
Už jsi po Jikotce další,co píše,že jsi musela trošku tekutiny přidat
Já jen pro informaci přidám ještě jednu fotku ze včerejšího pečení,kde je vidět i mouka.Je jich víc druhů a já používám tady tuto
Sama jsem byla mile překvapená tou hezkou strukturou po rozkrojení
Jiřinko-moc Ti děkuji za odzkoušení a velice krásnou fotku
Ano,dělám to teď z toho domácího kefíru
Ivulinko-zastav se ale honem,měla jsem ještě polovinu ze včerejší pomazánky a už mizí z talíře