Dřevorubecká pomazánka
Dřevorubecká pomazánka, z rybiček v oleji a sádla, je rychlá na přípravu a zároveň velice chutná, není téměř poznat, že je ze sádla. Pomazánku si nejlépe vychutnáte namazanou na krajíčku čerstvého voňavého chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 381 kJ / 1 764 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,39 g |
| Tuky | 178,38 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 912 mg |
| Sodík | 571 mg |
| Sůl | 1,31 g |
| Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Po uvaření vejce necháme vychladnout a poté oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na hodně drobno.
Krok 3: Do mísy vyklepneme olejovky i se šťávou (olejem), přidáme sádlo, hořčici, cibuli, podle chuti sůl a pepř a utřeme.
Krok 4: Vmícháme kostičky vajec a můžeme mazat na chleba.
Krok 5: Pomazánka je velice rychlá a dobrá (zatím chutnala opravdu každému, sádlo v ní na chuti téměř není poznat).
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dřevorubecká pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7pG
Moje poznámka
Dřevorubecká pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7pG
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 12 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
dukanova dieta recepty,
pomazánka ze sádla,
pomazanky ze sadlem,
pomazánka se sádlem,
pomazánka z olejovek,
pomazanky ze sádla,
dřevorubecká pochoutka,
pomazanka na chleba,
dřevorubecka omeleta,
pomazánkové sádlo,
pomazánky na vysoký cholesterol,
dukanova marmeláda,
dukanova dieta pomazánka,
dukanova dieta a rybičky v tomatě,
pomazánky se sádlem,
dukanova dieta tiramisu,
olejovky,
pomazánka z makrely,
dukanova dieta výsledky,
pomazánka z makrel v tomatě
Suroviny:
olejovky,
sádlo,
hořčice,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
cibule
Komentáře (49)
A popisem mačkání hlaviček rybiček jsi mě rozesmála
Takže bodík jsem dala za nápad se sádlem, ale příště udělám svou osvědčenou pomazánku z uzené makrely a Majolky®
Barvu skvarku si vyberes uz sama. . .svetle,hodne zlatave,podle toho skvareni ukoncis.
Sadlo krasne voni a chutna mi vic nez z plotny
Z kupovaného jsem to kdysi také dělávala, bylo to sádlo ve vaničce a krásně vonělo - už dlouho jsem ho v obchodě ale nepotkala.
Minule jsem četla, že vepřové sádlo z pohledu podpory vzniku kardiovaskulárních chorob se považujeme za méně rizikové než kravské máslo.
Zkrátka a dobře, čas od času musí jít moudrá slova dietologů stranou a my trochu zhřešíme.
Dělám stejnou pomazánku a musím potvrdit, že je výborná.
sádlo tam není žádným chuťově rušícím elementem
naopak..je moc chutná
a ještě k tvé poznámce o sádle...
pokud je člověk(relativně)zdravý,tak nevidím důvod,proč sádlo(samozřejmě v rozumné míře)používat..naši(pra)předci ho používali taky a o civilizačních chorobách neměli ani páru..vždyť si vzpomeňme na vejce..jak byla zatracována pro vysoký obsah cholesterolu ve žloutcích..no a vida
takže..všeho s mírou
cat..díky za výbornou pomazánku
posílám bod a obrázky