Švarcvaldský dort
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého, jemného a šťavnatého v jednom. Tak se pusťte do přípravy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 194 kJ / 5 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,47 g |
| Tuky | 383,99 g |
| Vláknina | 35,20 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 469,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme se 2 lžícemi vody.
Krok 2: Vejce utřeme s cukrem do světlé pěny. Do utřené vaječné pěny vmícháme postupně vychladlé máslo, rozpuštěnou čokoládu, třešňovici, ořechy, mouku s kypřicím práškem, sůl a škrob.
Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme asi 45 minut v rozehřáté troubě na 190 °C.
Krok 4: Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrojíme na dvě nebo tři kola (dle velikosti formy).
Krok 5: Mezitím necháme okapat višně a připravíme smetanu, kterou vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Krok 6: Hotovou šlehačku naneseme (cca 2 cm vrstva) na spodní díl korpusu, poklademe na ni okapané třešně, lehce je vmáčkneme dovnitř a přiložíme další díl korpusu.
Krok 7: Jakmile je dort naplněný, přikryjeme jej kusem tvrdého papíru a zatížíme větším a těžším předmětem (kilo cukru, velká konzerva,...). Necháme 1 hodinu v chladu odpočívat.
Krok 8: Po hodině odstraníme zátěž, papír i dortový prstenec a povrch a okraje potřeme zbylou šlehačkou, kterou pak ozdobíme čokoládovými hoblinami nebo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Moje poznámka
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Tématické fráze:
švarcvaldský višňový dort,
švarcvaldský višňový dort recept,
šwarcvaldský dort,
svarcvalsky dort,
sprosté dorty,
swarcvalský dort,
jak upéct dort,
šwarcwaldský dort,
recept na dort,
švardsvaldský dort,
švarcvaldský koláč,
svarcwaldský dort,
svarvaldsky dort,
swarcvaldský dort recept,
švardvaldský dort,
švarcalský dort,
švartvalský dort,
švarcvaldské řezy,
švarzvaldský dort,
dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
čokoláda na vaření,
máslo,
švarcvaldská třešňovice,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
škrob pšeničný,
ořechy lískové mleté,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
kompot višňový,
zdobení čokoládové
Komentáře (19)
Přidávám fotku
Fakt moc pěkný
Posílám 3. bod.