Maminčin jablečný štrúdl
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v tomto jablečném štrúdlu jako od maminky.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 910 kJ / 3 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,93 g |
| Tuky | 94,29 g |
| Vláknina | 39,00 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 329 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 584,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 4 díly.
Krok 2: Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečicím papírem.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud obsahují hodně šťávy, přebytečnou šťávu vymačkáme.
Krok 4: Na jednotlivé pláty poklademe rozinky, strouhaná jablka a nalámané ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem dle chuti. Volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, podle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 6: Po upečení můžeme vlažné štrúdly pokapat rumem.
Zveřejněno 4. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwPE
Moje poznámka
Maminčin jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwPE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
strudl,
štrůdl recept,
recept na výborný jablečný štrůdl,
strudl na plech,
štrůdl z hery,
recept na štrůdl,
štrudl podle pohlreicha,
dobrý štrůdl,
maminčiny dobroty,
maminčiny recepty,
strudl s pudinkem,
recept na dobrý štrůdl,
strudl s jablky,
dobrý recept na štrůdl,
výborný jablečný štrůdl,
štrůdl video,
recepty štrudl,
jablečný štrůdl s ořechy,
recept štrudl,
štrúdl s jablky a pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
rum
Komentáře (22)
jablka nikdy necukruju,jen sypu skořicí.jsou sladka dost a když ne,přijde vhod jejich kyselost ve sladkém těstě
Už jsou v troubě,tak jsem zvědavá na výsledek
Všichni mí známi se olizovali a chtěli můj recept
Krásně vypadá, dobře chutná