Lepší koprovka
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným masem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 932 kJ / 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,96 g |
| Tuky | 51,67 g |
| Vláknina | 2,70 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 545 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 68,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lepší koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWE
Moje poznámka
Lepší koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWE
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 9 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
rychla a vyborna koprovka,
koprovka z mléka,
jak se vaří koprovka,
koprovka podle polreicha,
jak se dela koprovka,
koprová omáčka z mléka,
jednoduchá koprovka,
domácí koprovka,
rychla koprovka,
koprovka bez mléka,
výborná koprová omáčka,
vynikající koprovka,
koprová omáčka recept,
recept koprová omáčka,
koprova omacka od polreicha,
nejlepší koprová omáčka,
omáčky recepty,
recepty omáčky,
koprovk,
jak se vaří koprová omáčka
Suroviny:
mléko,
smetana sladká,
mouka hladká,
vývar masový,
kopr,
sůl,
ocet,
cukr,
máslo,
vejce
Komentáře (61)
Nezdrcne
2.rendlík =jen přejít (nevařit) varem bujon-vývar,cukr,sůl,ocet a jen jemné části kopru posekané a pomalu zamíchávat do sebe pak teprve smetanu neb šlehačku do horkého ...!
Hnusný je jedině Matějov.
Nevím,jak kdo,ale já kopr zásadně nevařím,protože mi varem vždy ztratí aroma a chuť.Dávám čerstvý do horké,téměř vařící omáčky,odstavím a nechám "vylouhovat" aroma.Je výborná.
živájí slovíčka pro dobrou duševní náladu,snad ještě pamatujetě
z detstvi,že chlebíček a masíčko a pejskové a ptáčky prinašejí radost do života.Když svití Sluníčko se žije líp,než ve chmurné ddni.
Prošla jsem všechny recepty a až se divím, že v žádném bobk.list není.