Pravá francouzská brioška
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.
Suroviny pro 1 dávka
1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 529 kJ / 6 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,12 g |
Tuky | 433,73 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 7,25 g |
Sůl | 17,68 g |
Sacharidy | 565,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
Moje poznámka
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 18 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 6 minutami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 9 minutami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 22 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 9 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 13 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 14 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 14 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 15 hodinami
Tématické fráze:
brioška,
brioška recept,
slané briošky,
brioše,
briošky slané,
briošky,
plněné briošky,
brioška z francie,
briošky recept,
francouzke briošky recept,
ruské briošky,
briozka,
sladké briošky,
francouzké briošky plněné,
francouzské pečivo,
francouzke briošky,
francouzké briošky plněné recept,
recept na slane briosky,
brioška slaná,
francouske briosky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
droždí suché,
máslo,
voda
Komentáře (11)