Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový salát se smetanou

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu umyjeme, nakrájame na tenko, mierne posolíme a necháme odstáť. Krok 2: Potom mierne vytlačíme vodu, okoreníme, pokvapkáme citrónom. Krok 3: Vmiešame do smotany horčicu a pridáme k cukete spolu s nasekaným kôprom.

Zveřejněno 20. 7. 2011

Poznámka autora magdalenka

Komu nevadí chuť surovej cukety, si určite pochutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LARj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LARj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

babula2: Mám radosť!

Tak jsem salát udělala dnes k obědu a chutná nám...:-):yes: Tak posílám bodík.

Dnes som vyrobila z polovičky veľkej cukety. Ošúpala som a odstránila semená, nastrúhala na slzičkovom strúhadle. Podľa špagetkinho nápadu som pridala aj cesnak, po 3 hodinovom pobyte v chladničke s topinkou to bola báječná večera! Kyselila som koprovým octom.
Rebeka, ak ešte máš tie veľké, urastené cukety, vyskúšaj, je to z nich tiež dobré, nie iba z mladučkých!

rebeka:si holka v rozpuku...;-)

rebeka::-D:-D:-D:-D ty stařeno!:-D:-D

;-(;-( mladou cuketu nemám..iba starú..ako ja:-D:-D:-D
ale tohleto vypadá moooc dobře...s tím česnekem to bude mít šmrnc;-):-p:yes::yes::-)

Magdi, tak hlásím, že stroužek česneku tam nemá chybu!!!!!! Nesmí to samozřejmě "přeřvat" cuketu, kopr, smetanu, -takže tohle už bylo ze tří cuket, ale je božííí :-*:-*:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Ďakujem všetkým za priaznivú odozvu...
A špagetke za odvahu, že vyskúšala!

Určitě chutný salátek:-p+5:yes:který si ukládám;-)V Kauflandu mají cuketky jen za 9.90/kg-dobrůtka bude i u nás:-)

spagetka: A vypadá to skvěle!!

Magdi - hotovo :-p:yes:. Dělala jsem jen ze 2 cuketek, ještě budu dělat další recepty ;-):-p
Dala jsem 1 PL plnotučné hořčice a hořčice s medem a koprem, šťávu z půlky citronu, pepř (bohužel jsem zapomněla bílý koupit, tak černý), špetku tymiánu - my ho moc rádi v těchto typech salátů a kupu kopru. Ještě jsem uvažovala o stroužku česneku, ale ten zkusím příště, aby toho nebylo moc.
A pokusila jsem se to dát do lednice vychladit, leč zbytek dnešních "žroutů pravil, že můžu dělat druhou várku a ta už bude fáákt vychlazená :-O:-D:-D. Výsledek jednoznačný :-D;-):yes::yes:
Přidávám foto, až budeš mít lepší, smažu

magdalenka::-O:-O:-O to je neštěstí!!:-O

Jana Remkova: odišiel, potvora...

Magdi, co máš s foťákem? nějak jsem nepostřehla, že bys ho měla pokažený:-O Tohle vypadá bááječně!!!:yes:

Ty cuketové matjesy už mám dlouho uložené,takže brzy zrealizuji. A dnešní lehký salát také dělávám,jak z okurky,tak z cukety:-p;-):yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
cuketový salát recept, cuketový salát, salát z mladé cukety, salat z cukety, okurkový salát z cukety, recepty z cuketek, vlašský salát z cukety, cuketovy salat se zakysanou smetanou, coketovy salát recept, okurkovy salat zcukety, cuketa do salatu, cuketové saláty, salát z cukety se zakysanou smetanou, recept na salát z cekety, okurky, cuketa salát, salat z cukety a okurky, salat z mladych cuketek, cuketový vlašský salát, cukety recept, cuketa salát recept

Suroviny:
cuketa, sůl, pepř bílý, šťáva citronová, hořčice, smetana zakysaná, kopr

Přidat fotografie receptu