Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,24 g |
| Tuky | 4,80 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 292 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme na malé kousky do hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, cukr, případně skořici a dáme vařit.
Krok 2: Mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix. Pořádně jej rozmícháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
Krok 3: Pak nalijeme horký džem do umytých skleniček, otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme chvíli stát. Pak je otočíme zpátky.
Zveřejněno 14. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Moje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
džem z broskví,
domácí marmeláda z broskví,
broskve džem,
broskový džem,
broskvová marmeláda,
marmeláda z broskví,
co udělat z broskví,
džem broskve,
broskvová marmeláda speciál,
broskvovy dzem z domácí pekárny,
broskovový džem,
broskvový džem marmeláda,
džem z broskve,
recept na džem z broskví,
broskve recepty marmelády,
broskvový jam,
broskvové recepty,
brosvový džem,
džem s broskví,
marmeláda z broskví recept
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
cukr krupice,
gelfix extra,
skořice
Komentáře (16)
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku