Smetanové rizoto
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání dobře dochucené kulatozrnné rýže stojí za famózní výsledek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 033 kJ / 2 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,32 g |
| Tuky | 87,02 g |
| Vláknina | 18,56 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 321 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 362,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek nasekaný najemno a opékáme do zlatova.
Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme víno vyvařit.
Krok 3: Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme.
Krok 4: Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 15. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJ89
Moje poznámka
Smetanové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJ89
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
smetanové rizoto,
rizoto se smetanou,
italske smetanove rizoto,
smetanové houbové rizoto,
smetanové rizoto recept,
recept na smetanove rizoto,
zeleninové rizoto se smetanou,
smetanové rizoto s houbami,
italské rizoto se smetanou,
houbové rizoto se smetanou,
smetanovy rizoto,
rizoto na smetaně,
rizoto smetanové,
recept smetanové rizoto,
rizoto,
houbové smetanové rizoto,
smetanové rizito,
rizoto smetana,
smetanové ryzoto,
smetanové risoto
Suroviny:
rýže,
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej,
smetana 33%,
víno bílé,
vývar zeleninový,
sýr,
bylinky
Komentáře (18)
sebena:i tobě díky,tohle se mi mooc líbí,určitě vyzkouším a dám vědět
už mám uloženo
je jedno,jaký druh rýže použiju nebo raději nějaký "spešl"
1974andrea mě to přišlo s tou smetanou akorát
Jo té smetany (předpokládám že na vaření nebo sladké) jsi dala kolik? V surovinách ti chybí množství, tak kdyby to někdo chtěl vědět přesně