Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná houbová omáčka s vinnou klobáskou k těstovinám

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 908 kJ /
695 kcal
Bílkoviny44,88 g
Tuky51,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,08 g
Sacharidy12,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásku pomalu vymačkáváme po kouskách na suchou pánev a pozvolna opečeme. Vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu, necháme ji vyškvařit, pak vložíme i houby, otrhaný tymián, sůl a dusíme přibližně 5-10 minut, podle toho, jak jsou houby vodnaté. Krok 2: Slijeme všechen přebytečný tuk, přidáme zpět klobásku a v misce si smícháme žloutek, smetanu, parmazán a petrželku. Krok 3: Uvařené těstoviny scedíme, asi 2 lžíce vody ponecháme a i s vodou vmícháme do směsi na pánvi, promícháme a vlijeme omáčku, kterou pouze prohřejeme, nesmí se již vařit, takže stáhneme ze zdroje tepla. Podáváme posypané petrželkou a parmazánem.

Zveřejněno 16. 9. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Inspiroval mě recept z časopisu o vaření, ovšem z kterého, to už bohužel nevím. Dnes jsem ráno zašla na houby a vzhledem k tomu, že nerostou, tak to bylo akorát na tuhle omáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmKg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmKg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Andulinka:Není zač, těším se na zprávu o výsledku;-)

To vypadá báječně! Vinnku by mě na těsstoviny dát nenapadlo, ale brzy vyzkouším!:-8 Díky za recept.:-K

Bahula:Děkuju ti Evi:-K, byla to opravdu moc dobré:-p

Krásné fotky a skvělá kombinace:yes:+

Děkuji všem za shlédnutí receptu a komentíky:-K. Doufám, že hub se ještě dočkáme, v noci by mělo začít pršet.

Ta klobáska Andrejko je zajímavá,snažím se ji dávat na maso a tak podobně,ale moc mne toto dnes zaujalo,hodně s ní ráda pracuji,:-)těstoviny s houbama dělávám často,ale ta klobása zajímavé:-K:-p:-):yes: o houbičkách se mi může jenom zdát:-K;-):-)

No to je parádní pecka:-K+6:-p:yes:

:-K;-):-p:-):yes::yes::yes:

Andrejka, neprovokuj s hubami, áno ?!? V lese máme 5 cm široké praskliny, tak je sucho. Srny a diviaky nám chodia na záhradu za vodou, kdeže huby...ak nezaprší, tak ani jesenné podpňovky nebudú :-(
Ale ty a recept za to nemôžete :-D:-D:-D

Jana Remkova:jsem se lekla,co se děje:-O:-D:-D:-Da ono,že nejsou houbičky:-D

:-((:-//;-( k vzteku:-(

Jana Remkova:Jani, právě že nerostou:-//, už jsem tady tu bídu popisovala

:-p:yes::yes: ale fakt, kde rostou?:-S

Chce to, aby zapršelo, je to tam jak troud. Ale já už mám letos nasbíráno v mrazáku a nasušeno dost. Chodím tam jenom pro radost, pak to případně rozdám.

:yes:Andrejko, houbičky s těstovinama mám moc ráda a dělám je, když je houbová sezóna dost často a dělala je už moje babička a já k ní ráda na ně chodila. Dávám ti 4.bod

zizala:taky mi to říkali,že bohužel nerostou:-(,já letos ještě žádnou houbičku čerstvou neochutnala;-)

:-Kno sákryš nádherné houbičky a receptík taky:-pletos jsem úplně bez hub:-//ale tobě bodík+1:yes::yes:

Prej nerostou... co bych dala i za tohle menší množství ;-):-p:yes:

Simona Kucerova:Díky Simčo, jsem ráda, že jsem vůbec něco našla, v lese je sucho a ani prašivka:-//

Andrei,to jsou tak krásný houbičky a receptík super;-)+1:yes::-p

Tématické fráze:
co s vinnou klobásou?, co k těstovinám, těstoviny s vinnou klobásou, houbová omáčka k těstovinám-recept, omáčka k těstovinám s houbami, omáčka s vinnou klobásou, recepty s vinnou klobásou, houbová omáčka s klobásou, omacka z vinne klobasy, recept s vinnou klobásou, co s vinnou klobásou, houbová omáčka na těstoviny, sýrovo houbová omáčka, houbová omáčka, houbová omáčka s těstoviny, co s vinnou klobásou ?, co vařit k těstovinám, houbová omáčka s těstovinou, houbová smetanová omáčka na těstoviny, omáčka na těstoviny s vinnou klobásou a houbami

Suroviny:
houby čerstvé, klobása, slanina, smetana, parmazán, žloutek, tymián, petrželka zelená, sůl, těstoviny

Přidat fotografie receptu