Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldová bábovka s mákem a vlašskými ořechy

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eurka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 984 kJ /
4 776 kcal
Bílkoviny99,43 g
Tuky287,50 g
Vláknina64,65 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,42 g
Sacharidy416,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100 ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. Krok 2: Banány si nakrájíme na kolečka a rozmixujeme (pokud nemáte mixér, stačí banány rozmačkat vidličkou). Krok 3: Všechny suroviny dáme do velké mísy a společně rozmícháme vařečkou nebo ručním šlehačem. Krok 4: Zapneme si troubu a mezitím, než se nám rozehřeje, si tukem vymažeme a strouhankou vysypeme formu na bábovku. Krok 5: Pečeme 30-40 minut při 180-200°C (plynová trouba stupeň 3-4). Krok 6: Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a posypeme hroznovým cukrem.

Zveřejněno 16. 9. 2011

Poznámka autorky eurka

Autor:jak postupu tak surovin Jana Škramlíková http://skramlikova.wordpress.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oANN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oANN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bábovku jsem včera upekla a je výborná, opravdu nemá chybu a je zdravější než klasika :-K

Babovka je luxusni, akorat jsme ji vysypali jeste teplou, tak se trochu rozpadla, ale na chuti ji to neubralo:-) Jsem moc rada za takove zdrave recepty!!!

:-p:yes::yes::yes: Mooc oceňuji!!:-)

Moučníky se špaldovou moukou mám ráda :-p:yes:

Perfektní i pro diabetiky, když se nahradí cukr diacukrem na pečení nebo fruktozou ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
ořechová bábovka ze spaldove mouky, špaldová buchta s ořechy, špaldová babovka, babovka ze spaldove mouky, špaldová krupice recept, špaldová buchta s mákem, spaldova krupice recepty, špaldová buchta, spaldova orechova babovka, vlašské ořechy recepty, recepty ze špaldové krupice, ořechová bábovka se špaldové mouky, ořechová bábovka bez mouky, buchta s makem a ořechy, špaldová krupice, bábovka s mákem, ořechová bábovka se špaldovou moukou, recepty s vlašskými ořechy, recept špaldová krupice, babovka s orechy a makem

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná hladká mouka, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko plnotučné, olej olivový, vejce, ořechy vlašské, mák, banán, kypřicí prášek bez fosfátů, tuk, mouka hrubá, glukopur

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu