Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 40 min

85 min (45 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 532 kJ /
3 712 kcal
Bílkoviny87,96 g
Tuky178,09 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 991 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy430,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 minut stát. Krok 2: Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru. Krok 3: Zaděláme těsto, je-li řidší, tak dohustíme trochou mouky a ihned zpracujeme na velký plech vyložený papírem na pečení. Krok 4: Všechny suroviny na drobenku smícháme a promneme v rukách tak, aby se rozdrobily. Krok 5: Koláče potřeme náplní nebo poklademe ovocem či rebarborou, okraje potřeme bílkem, posypeme drobenkou a pečeme v horké troubě vyhřáté na 175-180 °C do zlatova.

TIP: Tipy ke zpracování rebarbory

Zveřejněno 28. 5. 2009

Poznámka autorky mirca75

Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg7n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg7n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

:-)<3:yes:recept na těsto používám víc než 50 let, původně byl na kulaté "moravské" koláčky ale hodí se na rohlíčky, hřebeny , velký koláč na plech, vázané koláčky i svatební koláčky - je to universál na všechno a vždy je vše dobré. :yes::-K

Pani Mirko, vcera jsem tady objevila vase testo, precetla jsem si co rikaji holky v diskusi a rozhodla jsem se, ze to taky vyzkousim. Dneska jsem se do toho pustila. Ziju na Floride, takze je tady obrovsky problem sehnat cerstve drozdi, takze jsem pouzila susene. Pul hodiny me trvalo, nez jsem si vypocitala, kolik tech kvasnic mam pouzit. Pak jsem zase hledala kolik cukru krystalu nahradi 2,5 kostky. Ani tvaroh nebyl v obchode, jen cottage cheese, takze jsem pouzila smetanovy syr "President". Rozmixovala jsem ho s maslem, pridala jsem trochu bananoveho pudinku (za studena), abych to zahustila, vmichala jsem do toho rozinky, mlety cukr, vanilku a citr. kuru. Pouzila jsem jen 1/3 receptu, takze kdyz jsem vystlala dno dortove formy testem, tak mi jeste zustalo trochu testa. Udelala jsem z nej 3 Dvojctihodne kolace. Zabalila jsem do nich nejdriv ten - "jakoze" tvaroh, nahoru jsem dala jahody a drobenku. Uz jsem kolac ochutnala a je vynikajici! Ten velky kolac jeste chladne vyndala jsem ho pred chvili z formy. Tam jsem rozetrela na testo, ten muj spesl tvaroh a na to jahody, boruvky, samozrejme taky drobenku. Vase testo zvitezilo nad vsemi ceskymi a americkymi testy! Jine uz delat nebudu. Diky moc za recept! Mejte se moc fajn! :-K Mirka

pohoda.b@post.cz: napodobenina čeho? Rozhořčení si žádá vysvětlení. Recept je kladně hodnocen a při pohledu na počet sdílení je jasné, že s ním byli uživatelé spokojeni. I negativní hodnocení může být přínosné. Ale mělo by to mít regulérní opodstatnění;-)

pohoda.b@post.cz: Tento koláč jde se mnou už hezkou řádku let a vím jak těsto funguje. Rozhodně to není žádný ala linecký jak vy píšete. Už při pohledu na suroviny je to zřejmé. Pokud se vám koláč nepovedl, tak napište co se vám nezdá a pokud nechutná, tak ho znovu nezkoušejte a jistě najdete lepší recept. Kritika bez odůvodnění, není relevantní.

pohoda.b@post.cz: Môžete povedať, čo je na ňom nie dobré, že už nikdy? Čo vám nechutilo, pracovalo sa zle s cestom alebo iný dôvod? Aby sa poučili tí, ktorí chcú koláč robiť. Ďakujem. :-)

Tento koláč už nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to horší napodobenina nežli linecký. Ale proti gustu..........

Koláč je skvělý......dala jsem směs meruněk a švestek, které jsem ještě prosypala hnědým cukrem, navrch posypku a jemně jsem posypala perníkovým kořením a mandlemi.

Radinka: těší mě, že koláč chutná.

Mirko, k tomuto receptu se ráda a často vracím. S těstem se krásně pracuje. Děkuji:-)

Těsto tvárné, příjemně se s ním pracuje. Koláč jsem dělala meruňkový. Supr posílám bod :-p

neco bylo spatne, delala jsem z polovicni davky a testo bylo strasne lepive, pridavala jsem mouku a stejne se s nim nedalo poradne pracovat :(

Bystrousko, děkuji:-).

Pekla jsem z poloviční dávky na velký plech koláč s tvarohem a ostružinami. Bylo to moc dobré, ani jsem to nestačila vyfotit:yes:. Přidávám pochvalu a samozřejmě bod;-)

Sarovko:-), děkuju:-K.

Mirko, je mi líto, že nelze přidělit další bod. Včera jsem se k tomuto receptu vrátila po delší pauze. Koláč jsem dělala švestkový. Je naprosto úžasný:yes::-8:-K S těstem se krásně pracuje a příjemné je rozpočítání surovin podle množství :yes: Ještě jednou díky:-K

Kateřino (neregi.):-), koláč jde dělat do jakékoliv formy. V receptu nad postupem je rozepsáno, kolik koláče / koláču je z jakého množství těsta;-).

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rebarborový koláč, nejlepší rebarborový koláč, kynutý rebarborový koláč s tvarohem, rebarborový koláč recept, rebarbora recepty, rebarborový koláč na plech, rebarborový koláč s tvarohem, kynutý koláč, kynutý koláč s tvarohem a rebarborou, nekynutý meruňkový koláč, kynuté koláče, nejlepší koláč z rebarbory, nejlepší recept na rebarborový koláč, rebarborový táč, rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou, nekynutý koláč na plech, recept na rebarborový koláč, kynuty kolac bez kynuti, táč s rebarborou, meruňkový táč nekynuty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr, vejce, žloutek, droždí čerstvé, mléko, sůl, bílek, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, marmeláda, rebarbora

Přidat fotografie receptu