Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko

Podrobný návod na vaření vajec na měkko, na hniličku či natvrdo. Pro začátečníky pěkně popsané, jak dosáhnout úspěchu s důvtipným pomocníkem. Vařená vejce jsou součástí mnoha pokrmů, hlavně studené kuchyně, takže návod určitě pomůže.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Raduz

Snadný

Doba přípravy 6 min Doba přípravy: 6 min

6 min (6 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ideálně uvařit vajíčko na měkko, středně tzv. na hniličku nezvládne mnoho z nás. Přidávám návod, jak sobě na snídani, svým hostům tuhle radost nepokazit a ještě se pobavit. Krok 2: Doporučuji vařit vajíčka od počátku ve studené vodě, uspoří se tím i energie. Není třeba mít obavy o správnou tuhost vaječného žloutku. Použijeme totiž jednoduchou ale důvtipnou pomůcku. Krok 3: Společně s vašimi vajíčky budete totiž vařit vajíčko beepegg v překladu znějící "pípající vajíčko", které ovšem nepípá, ale hraje. Krok 4: Nejjednodušší způsob, jak uvařit vajíčka "tak akorát". BeepEgg přesně ví, kdy je třeba stav žloutku např. na hniličku. Teplotní senzor v BeepEgg přesně detekuje, v který moment se začne voda vařit a od tohoto bodu zabudovaný časovač začne opočítavat čas až do momentu ideálního stavu pro dokonale uvařené vajíčko. Krok 5: Jednoduše dejte BeepEgg do vody se skutečnými vejci a vařte společně. Když jsou vajíčka "tak akorát", BeepEgg zahraje melodii. BeepEgg zahraje 3 různé melodie podle požadovaného stupně tvrdosti, vajíčka na měkko, vajíčka na hniličku, vajíčka na tvrdo. Krok 6: Když máte vejce uvařená opláchněte BeepEgg společně s vejci studenou vodou a uskladněte společně s ostatními vejci v lednici. Šetří se tím baterie vajíčka. Nyní už si vychutnejte každé ráno perfektně lahodný žloutek.

Jak uvařit vejce. Čas přípravy vajíček naměkko, nahniličku a natvrdo

Zveřejněno 20. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmO2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Hned jsem si objednala,konec hlídání hodin :-)

Bez Beep Eggu to jde taky a snadno http://www.kucharka-recepty.com/vejce-na-hnilicko-... střední čtyři, velká čtyři a půl (malá tři a půl ale ta nemá smysl takhle vařit, ta jsou tak na rozklepávání do nějakého pečení nebo vaření :-) Rozdíl mezi nastavením beepegu nebo kouknutím na hodinky fakt nevidím žádný

medmic:Také si myslím, že je to návod naprosto zbytečný. Možná ještě tak pro americkou hospodyňku, co suší mokrou kočku v mikrovlnce. :-D

;-(Vajicko na hnilicku nema svuj presny cas. Logicky to vyplyva z presne vahy. U me 3,5min vajicka do 70g strednim varem. Toto by melo fungovat ;-)

Milunko, plynové hořáky:-D:-))

BILKOVAI: děkujeme... a ještě prosím, měla jsem možnost vyzkoušet na elektrickém a plynovém sporáku nebo také na klasických plotnových kamnech, řeknu vám, je to rozdíl a ještě jsem nepřišla na to, na kterém tom sporáku/kamnech, kolik minut vařit, proto se ptám, jaký máte vařič? ;-)

Vera, já vařím vajíčko na hniličku tak, že jakmile začne vařit voda, tak vložím vejce a vařím přesně 4 minuty. Potom ho vytáhnu a zchladím pod studenou tekoucí vodou.

Tak sakra kolik minut se maji vajicka na hnilicku varit!?! Delam je jednou za uhersky rok a zadne dalsi zbytecnosti do kuchyne kvuli tomu rozhodne kupovat nebudu! Tohle neni recept!

Vajíčko je mazanější. Aktivuje se pípnutím, jakmile teplota vody dosáhne 45 stupňu a začne odpočítávat čas vaření až v momentu varu vody. Výchozí teploty se tedy srovnají. V lednici je to opravdu hlavně kvůli baterii, jak říká "špagetka", a taky je hezky po ruce s ostatními vajíčky. :-K

Duležitý je rozdíl teplot.Vajíčko z lednice má 5-6 stupňu a mašinka z kuchyně 20 stupňu.Když je dáte vařit spolu rozdíl teplota delta t je 14 až 15 stupňu,co se projeví nepřesným měřením a vajíčko muže být špatně uvařeno. Výrobce to zřejmě zatajil a svalil to na baterii,což je samozřejmě nesmysl. Duležitá je stejná výchozí teplota a čas vaření tím pádem mašinka změří přesně! Těch 15 stupňu rozdílu je asi 50 vteřin ,
záleží ovšem na velikosti vajíčka,při opravdu velkých je klidně možné ,že i minutka a dvacet vteřin.

cekrops:ale to je asi rozdíl, baterku v autě používáš denně, ale já mluvím o bateriích, které si nakoupíš do zásoby a všechny najednou je nepoužiješ, v nečinnosti naopak vydržej v chladu ;-);-) - taky nedám baterku s fungujícím mobilem do ledničky ;-);-) - i když jednou se mi to stalo i s nákupem :-O:-8:-D:-D

spagetka: já jen vím, že např. baterie v autě vydrží dýl nabitá např při 20st než při 4st . To je všeobecně známo. A z tohoto faktu vycházím...Ale možná se pletu.:-8

Nechci být rýpavá, ale tohle není recept, ale reklama:-!:-((:-!

A je to recept ? Nemalo by to byť medzi kuchynskými pomocníkmi v diskusii ? :-O

AntoninZ: ano, to je pravda a přidáním octa jdou také lépe loupat. Zkoušela jsem to, ale jasně že u takových jednodenních, čerstvě uloupených od slepice to nefunguje:-D;-)

Malá rada od mé maminky - do studené vody přidat trochu octa. Když vejce praskne, ihned se unikající bílek srazí a nevyteče to celé. ;-)

Tématické fráze:
jak dlouho vařit vajíčka, jak dlouho se vaři vajička na měkko, jak dlouho se vaří vajíčka na tvrdo, vařeni vajíček, vejce na měkko doba vaření, jak dlouho se vaří vajíčka, vařená vajíčka, doba vaření vajíček, jak se vaří vajíčka na tvrdo, jak dlouho se vari vajicko na tvrdo, vaření vajíček na tvrdo, jak dlouho se vari vajicko na mekko, jak vařit vajíčka, jak uvařit vajíčka, jak dlouho vařit vajíčko, jak uvařit vajíčko, jak dlouho se vari vajicko, varene vajicko, vejce na tvrdo doba vaření, doba vareni vajicek na tvrdo

Suroviny:
vejce, sůl, voda, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu