Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdkový guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 747 kJ /
418 kcal
Bílkoviny11,73 g
Tuky3,09 g
Vláknina36,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku, rajčatový protlak a necháme po osmažení dusit až do tuku. Krok 2: Pak guláš zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme masox a dusíme dál, dokud maso nezměkne a tuk se odděluje od šťávy. Krok 3: Nakonec posypeme majoránkou, promícháme, na talíři ozdobíme zakysankou (nebo tatarkou) a můžeme jíst.

Zveřejněno 28. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem našla ve Velké kuchařce a jen trošíčku jsem ho poupravila.

Podávala jsem k tomu Penne Rigate a někdo měl k dispozici i knedlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5yJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5yJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

;-)Vynikající gulášek!!! A s tou tatarkou delikatesa!!!<3

Karla:Karličko, jsem ráda, že chutnalo;-):yes:

Dobrota:-):-K

Vláďa: to mám radost, že chutnalo:yes:

Tak jsem dnes vyzkoušel tento receptík a :yes:. Jen místo mouky na zahuštění používám malinko škrobu, ale výborný gulášek. Jen se po něm zaprášilo.;-)

rene artois:René, každý podle své chutě a ta tatarka je tam jako možnost;-), já tam mám zakysanou smetanu, ale jestli sis přečetl komentáře, tak ta tatarka je docela dost chválená a hlavně u těch, co to jedli:yes: Už si to někdy vyzkoušel:-? Až vyzkoušíš, mimo jiné poznáš, že jak moc je recept podle tebe pokažený:-p Pak teprve spravedlivě hodnoť:-!;-)

rene artois 26. 8. 2011 20:17
xxx:tatarka do guláše, tak to je teda mazec! ale každy si to udělá tak, jak mu to chutná, ovšem podle mně to už není guláš ale něco pokažené tatarkou:-) takže dobrou chuť

xxx(neregistrovaný), děkuji za možnosti z krůtího masa, které máme mimochodem moc rádi a taky by mne zajímalo, kdo se to skrývá pod nickem "xxx":-?šikovný kuchařík:yes:bylo by fajn, kdyby ses odtajnil......:-D

Jani ten guláš je moc pěknej a pro někoho kdo nemá rád hovězí tak ať zkusí krůtí maso, s tímto gulášem jsem vyhrál před 6 lety eurogastro;-), krůtí stehení maso, žampiony, je to bomba a trochu rychlejší než hovězí. jinak tatarka do guláše je fakt delikatesa, u nás jsme tomu řikali Flamendr guláš:-)

Bibinko, kde me zase utekla tahle dobrota????:yes::-D:-p Mimochodem, krasny talir.....

Miszo, dík za pěknou fotečku:-K

Bibinko:-) dělám stejnou omáčku jako je tato, jen ji dělám se špagetami. Do omáčky dávám chilli papričku a libeček. Ke konci ji zahušťuji jíškou a jemně dosladím. Když nemám hovězí, klidně použiji kuřecí nebo vepřové. Ale z hovězího je to nejlepší;-) Dávám ti bodíka +14 a přidávám fotku:yes:

Já také nevím:-?, ale pokud je to tajné, tak "pardónek":-!:-(( Gulášek vypadá moc hezky a je určitě :-p, ale u nás domá se hovězí nepoužívá,(ale to jsem zavedla já:-!), tak nevadí, kdo rád vaří - tak si určitě pochutná:-!:yes::-p

Allis máš vysvětlení v soukromé poště:-D

děvčata nevědí, respektive děvče neví :-)

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
lahudkovy gulas, guláš s tatarkou, guláš flamendr, hovězí přední guláš, guláš hovězí přední, hovězí přední krk recept, hospodský guláš, hovězí guláš flamendr, hospodský hovězí guláš, guláš z hovězího předního masa, guláš se špagetami, flamendr gulas, hovězí přední krk recepty, hovězí guláš z předního, hovězí gulá- lahůdkový, porce masa na guláš, lahudkovy guláš recept, vlada hruska gulase, hovezi predni krk gulas, pokažený guláš

Suroviny:
cibule, sádlo, feferonka, protlak rajčatový, mouka hladká, paprika sušená sladká, majoránka, pepř, sůl, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu