Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 354 kJ /
563 kcal
Bílkoviny31,48 g
Tuky13,01 g
Vláknina31,72 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy65,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí porce si z obou stran lehce osolíme a potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku. Vrchní stranu ryb si pokapeme citron. šťávou, posypeme najemno pokrájenou bazalkou, na jemné plátky pokrájeným česnekem a necháme chvilku odstát. Krok 2: Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a obojí si nakrájíme na šestinky. Zeleninu opláchneme, jen lehce osušíme a posypeme solí a kmínem. Brokolici si rozdělíme na růžičky, nakrojíme jí košťály do kříže a lehce ji osolíme. Krok 3: Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, do parní nádoby vsypeme brambory a mrkev a dáme na 10 min. pařit. Krok 4: Mezitím si do druhé parní nádoby dáme porce ryb (file) a poklademe je kousky másla. - Já si pod rybu dávám kousek pečícího papíru, který na několika místech prostříhám, aby jím mohla procházet pára.- Krok 5: Po 10 min. přidáme k zelenině osolené kousky brokolice, přidáme na hrnec (nahoru) druhou nádobu s rybami a dáme ještě na 7 - 10 min. pařit. Pařím jen tak dlouho, dokud není ryba i vprostřed pevná. Zůstane tak krásně šťavnatá a není zbytečně přepařená. Krok 6: Než se udělá rybka, tak si můžete udělat dresink smícháním zakysanky, bylinek, česneku, soli a špetky pepře. Krok 7: Brambory si na talíři můžeme ještě omastit máslem, anebo je přelijeme lžičkou vypařené šťávy. Podáváme s dresinkem.

Zveřejněno 21. 9. 2011

Poznámka autorky mirca75

•Na dnešek jsme měla slíbenou čerstvou rybu, ale bohužel se rybolov nepovedl a tak jsem svou předpřipravenou chuť realizovala na "obyčejném" filé.

Jako rybu lze použít kapra i jiné sladkovodní ryby, ale šel by i losos.

•Ten papír pod ryby si dávám proto, že mi ryba tolik neušpiní hrnec (uvařené maso zůstává v dírkách a špatně se to myje), ale hlavně proto, že ryba se tak částečně paří na vlastní šťávě (díky papíru) a zůstává krásně šťavnatá. Papír si připravuju tak, že si vystřihnu jen o něco větší kus než je porce masa, smotám do ruličky, po obvodech do poloviny prostříhám a po rozvinutí mám pěkně dírkovaný papír.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o62A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o62A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Merylas/ Maruško:-) děkuju...:-K.

mirca75: Miri, nedá mi to a napíšu tohle: Jsi velice, velice skromná a umíš!!! A s tím bodováním máš pravdu, skrz bodů se tady recepty nedávají ale proto, aby je třeba někdo využil a to pak vždy potěší. My zase využíváme recepty ostatních, takže je to taková výměna:-)). Na ty Tvé se vždy těším:-*:-K

:-p:yes::yes:

Varilamyskakasicku:-), děkuju za milou pochvalu:-8:-K. Víš já si na boďkování nějak zvlášť nepotrpím, - tedy spíš vůbec ne:-8 - ale moc mě potěší, když si někdo receptu všimne a nebo podle něj dokonce i uvaří. To je pro mě to největší nej....;-):-K.

Ty máš tak krásné recepty a jenom nechápu, proč není více bodíků, nerozumím někdy tomuto zde, někdo má nic recept ,nejaka blbůstka a tleská se, body lítají,:-*jak o závod, Tobě bych dávala body na 40 a více, moc krásná úprava všeho papání,projela jsem si recepty, vše máš moc hezké, opravdu si otevřít hospůdku a máš narváno:-K:-K, dala bych Tě do top 10 každou chvilku:-K:-K;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-p moc pěkné:yes::-K

Tak;-)a už mám pro svůj pařáček tuhle krásnou dobrotu:-p+3:yes:uloženou:yes:

mirca75:Miruš díky!!!to mne nenapadlo,ale receptík mne láká:-p:-p:-K

Simonko:-) to lze udělat i bez "parníku". Stačí pařáčky, malé hrnce, nebo mřížka v pekáčku..... a jedéém;-):-p.

Pěkný receptík:-p;-)škoda,že nemám parní hrnec;-),ale člověk nemůže mít zase všechno,kuchyňka je malá;-)líbí se mi jak zůstanou krásné barvy zeleniny;-)+1:yes:

Tématické fráze:
file v parním hrnci, kapr v parním hrnci, ryby filé, ryba file, ryba v parním hrnci, rybí filé v parním hrnci, parní hrnec recepty, filé na bazalce, filé ryba, prilohy k rybam, recept na ryby file z parniho hrnce, ryba \\)filé) s česneko -, drezink na rybu, parní hrnec file, rybní file recepty, drezink na ryby, ryba a priloha, ryby a příloha recept, ryba se zeleninou v pečícím papíru, ryb filé

Suroviny:
filet rybí, sůl, šťáva citronová, česnek, bazalka čerstvá, máslo, brambory, mrkev, brokolice, kmín celý, sůl, smetana zakysaná, česnek, sůl, bazalka čerstvá, pepř bílý mletý, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu