Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový chlebíček

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 784 kJ /
3 295 kcal
Bílkoviny64,44 g
Tuky123,61 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 491 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy469,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Krok 2: Heru utřeme s cukrem. Krok 3: Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy rozinky, vanilkový cukr, hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh. Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček. Krok 5: Pečeme v troubě na 160 st.C asi 45 minut. Krok 6: Po vychladnutí polijeme citrónovou polevou. Krok 7: Poleva: cukr , horkou vodu, citrónovou šťávu a olej ušleháme v hladkou hustou polevu.

Zveřejněno 25. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5oY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5oY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Skvělý. Ubrala jsem 1/3 cukru a nedělala jsem polevu. 1/3 mouky jsem nahradila celozrnnou a místo hery použila máslo. Jen se po chlebíčku zaprášilo. :-)

Moc dobrý chlebíček zaslouží bodíček<3:-K. Ořechy jsem jen nasekala. Chlebíček jsem podélně rozkrojila, pokapala rumem, mázla marmeládou a potřela slabou vrstvou máslového krému. Polevu jsem již nedávala. Je opravdu vynikající:yes:<3

:yes: moc dobrý chlebíček, pochutnali jsme si :-p:-p, jen jsem měla řídkou polevu ;-(, ale nevadilo to :-)):-K

Děkuji za pěkné komentáře:-K

Krásné obrázky, receptík dělám dlouhá už dlouhá léta, ale dekorace mi připomíná babičky :yes::-K hrníčky z kuchyně na chatičce kdysi dávno:-K:yes:

Parádička,a mňamka:-p:yes:

To je ale nádhera,bod za fotku už je tam:-K:yes:

Ta fotka vypadá nááádherně! Moučník bude jistě také dobrý. Já jen - ať je psáno jak je psáno, vždycky nejprve šlehám cukr s vejcem a pak přidávám ostatní. Ale tohle vyzkouším. :-K:yes:+

:-p:-p:-p,ukládám a vyzkouším :yes::yes::yes::-D

Určitě moc dobrý:-p:-p+ pěkně barevné;-):yes:

Děkuji:-K
Chtěla jsem udělat něco jednoduchého, rychlého, jen ke kávě, aby to nebylo na celý plech :-))

Tak ten musí být výborný! Vypadá to, že budu brzy péct :-):yes:+14

Mňam, musí být skvělý:yes:

:-p:yes::yes: pošli kousek, jo?:-D:yes:

;-) moc pěkné:yes::-K

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
makový chlebíček bez mouky, makový, makový olej recepty, kynutý makový chlebíček, makový chlebíček bez mouky a cukru, chlebíček s makem a mrkví, citronový chlebíček s mákem, makový chlebííček, makovnik s polevou posli recept, pošli recept makovnik, makovy chlebíček bez mouky a cukru s polevou, zop recepty makovy bílkový chlebíček, makovy chlebicek bez cukru a mouky, makový chlebíček bez cukru, makový biskupský chlebíček recept, plněný chlebíček, makovec recept, bilkovy chlebíček makový, makový chlebíček bez vajec, makový závin biskupský chlebíček

Suroviny:
mák mletý, mléko, tuk hera, cukr moučkový, vejce, ořechy mleté, rozinky, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, voda, olej, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu