Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,56 g |
Tuky | 115,93 g |
Vláknina | 46,56 g |
Cholesterol | 889 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 129,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka.
Krok 2: V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce.
Krok 3: Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem.
Krok 4: Poznámka: Pan Ing, Baier píše: "Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější". Myslím, že se lečo ale sní všude hned.
Zveřejněno 5. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlyY
Moje poznámka
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlyY
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 4 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 7 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza bez droždí
hanapelanova18 před 28 minutami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Antonausprag před 1 hodinou
Muffiny s lesním ovocem
evik_svistik před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Senex před 2 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
TondaJ před 2 hodinami
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 4 hodinami
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 5 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 7 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 22 hodinami
Tématické fráze:
lečo s houbami,
zeleninové lečo s houbami,
ohřívání hub,
houbové lečo,
lečo s houbama,
lečo z hub,
sterilované lečo s houbami,
lečo recept,
sterilovane houbové lečo,
ohřívání jídel z hub,
ing.baier,
ohřívání houbových jídel,
houby ohřívání,
ohřivání leča,
houbové lečo sterilované,
hubové lečo,
ohřev leča,
zeleninova leco s houbami,
zeleninové lečo s houbama,
zeleninove leco s na houbách
Suroviny:
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
klobása,
houby čerstvé,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř,
sůl,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (21)
A k tomu ohřívání - kdysi jsem slyšela, že pokud se jídlo z hub vychladí a ohřeje třeba druhý den, tak to nevadí. Ale nesmí zůstat v kastrolku třeba na okraji kamen nebo v teple. Potom prý houby uvolňují nějaké látky, které jsou jedovaté.
Také běžně houbová jídla jíme minimálně ještě druhý den, protože jsme s manželem sami a zásadně vařím na dva dny.