Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s okurkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 007 kJ /
241 kcal
Bílkoviny18,57 g
Tuky16,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy5,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Krok 2: Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. Krok 3: Mezitím si na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku a přidáme na jemné nudličky nakrájenou okurku a papriku, osolíme. Krok 4: Zalijeme vínem nebo zakápneme octem a dusíme. Pokud dáme pouze ocet, přilijeme trošku vody. Krok 5: Ke konci dušení vmícháme sýr, smetanu, jarní cibulky a až nakonec kopr. Krok 6: Prohřejeme. Krok 7: Lososa, pokud je s kůží, dáme na rozpálený olej nejprve kůží dolů, přidáme kousek másla a pečeme z obou stran. Stačí 2- 3 minuty. Krok 8: Lososa podáváme s teplou okurkovou omáčkou a já zvolila jako přílohu brambory pečené v troubě s bylinkami.

Zveřejněno 6. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WpB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WpB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-):yes:vypadá to dobře.

Eliza:, mysulka: Oběma vám díky:-K, byla to zase jiná zajímavá cht;-)

Opravdu zajímavý recept, láká k vyzkoušení.:yes:

:-p mádhera:-K

Coolich:Jsem ráda, že jste zrealizovali, ale ten kopr tomu dodá úplně jinou dimenzi:-p. Příště zkuste. Díky:-K, jsem ráda, že chutnalo. A hlavně, ta omáčka se hodí ke každé rybě.

Dobrůtka! Sic jsem byl nucenej použít filé (když ten poslední kousek lososa v hyperalbertu nevypadal moc lákavě), a taky jsem zapomněl koupit kopr a zázvor nakonec jen mletý, nikoliv čerstvý...ale varianta s vinným octem nakonec byla docela vyvedená, takže jsem se rozhodl, že nám to chutnalo a někdy v létě to vyrobím přesně podle receptu, ne jako teď postupem jako moje stínová tchýně :-) Tož díky za inspiraci!

To vypadá chutně ;-);-);-):-K

Andrejko, to máš zase zajívavý recept, fotky jsou velmi lákavé a řekla bych propojení chutí neprozkoumané:-)):yes:+

rebeka: toto mi chybělo Nadi:-K;-)

Suvicka:, varilamyskakasicku: Oběma vám moc děkuji:-K:-8

rebeka:Ty jsi prostě éro:-D:-)):-D;-)

Krásný soulad surovin a bezva výsledek :-K:-O;-):yes:

suroviny spolu krásně ladí,chutná krmě bříško hladí:-p:yes:
krásné foto, marná sláva..rebík proto bodík dává;-):-D:yes:

Vypadá to zajímavě, krásné fotky. 9. bod je připsán. :yes::-K

Anna Kocikova:, maiva: Děkuji, byla to dobrota;-)

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
mletý losos recepty, losos s omáčkou, recept losos briska, recept z mletého lososa, mletý losos recepty.cz, recept losos v troubě, losos mletý, recept na rybu losos, losos omáčka, losos recepty, recepty z lososa, losos omáčky

Suroviny:
losos, zázvor, pepř černý, koření na ryby, sůl, okurka salátová, kapie červená, cibule šalotka, cibulka jarní, ocet vinný bílý, sýr smetanový, smetana sladká, kopr čerstvý, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu