Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí langoše podle Lenky S.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenca29 Lenca29

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: podle strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 168 kJ /
1 474 kcal
Bílkoviny40,95 g
Tuky48,39 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,55 g
Sacharidy213,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z droždí : 1 lžíce cukru, 2 lžice mouky a 50 ml mléka smichame. Asi 15 minut vyčkáme. Krok 2: Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit. Krok 3: Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 min. kynout. Krok 4: Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme. Každou smažíme na pánvi dozlatova. Krok 5: Hotové potřeme česnekem rozmíchaným s olejem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Zveřejněno 30. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gKz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gKz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Já dělávám taky plněný. Těsto klasika, roztáhneme placku, na jednu půlku dáme šunkový salám,nebo šunku a plátek sýra.Pak přehneme spojíme a usmažíme.Taky dobrota.

Tak langoše měly velikánský uspěch.. ;-) jak u mého přítele, tak u naší dcerky.. ::-)) dávám bodík.. :-))

dneska zkusím k večeři, doufám, že se povedou.. :-)Už se na ně moc těším.. :-))

zizala:.....a dobře se jim to chytá do paciček;-):yes:

cathleen: Ty jednohubkové jsem dělala s dětmi ve škole, je výhoda, že se z jedné dávky podělí víc dětí :-)

:yes::yes:

tejaja: jako informaci to beru, ale - já pouze podotkla, že i my děláme langoše menší. A stále přece jíme langoše, a nic jiného, jen proto, že jsme tomu dali menší rozměr:-O
P.S. máme tady na Topkách i recept na Langoše jednohubky:-D:-D

cathleen: lenže langoš má byť veľký ;-) to nie je o manipulácii ;-) Maďari by to langošom nenazvali ;-)

magdalenka::-D:-Dpřesně takhle to říkává má sesta, která peče obrovské kulaté bochníky chleba - měla jsem k snídani pouze krajíc chleba s máslem:-D

cathleen: ale ty povieš: "zjedla som tri langoše." A ja poviem skromne:"ja iba jeden..."
Tiež robím ako tanier veľké.

tejaja: Teri, jak který...my máme třeba rádi menší, že se s nimi lépe manipuluje;-)

Tie langoše sú akési malé...langoš je veľký asi ako tanier;-)

Lenko, inspirace tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=82110 byla? :-p

A prečo tu máš dvakrát ten istý recept?

Tématické fráze:
recepty lenky kořínkové, dieta lenky kořínkové recepty, plněné langoše, domácí langoše, strava.cz přihlášení, recepty lenky kořínkové na dietu, plněný langoš, dieta lenky kořínkové - recepty, recept na lango, lenka kořínková recepty, langoše mimibazar, domácí langoše recept, recepty od lenky kořínkové, domácí lango, domaci langos, recept na domaci langose, plnene langose sunka syr, jak se pece langose, bramborový salát podle lenky kořínkové, lango recept

Suroviny:
droždí, mléko, cukr krupice, mouka hladká, sůl, olej, česnek, kmín drcený, kečup sladký, sýr eidam

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu