Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 075 kJ / 3 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,64 g |
| Tuky | 315,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 12,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut.
Krok 2: Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Moje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 13 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 46 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na pepři,
roštěná na zeleném pepři,
hovězí s pepřovou omáčkou,
pepřová omáčka na maso,
maso s pepřovou omáčkou,
hovezi rostenky na pepri,
roštenka,
roštěnka s bramborem,
roštena s bramborama,
rostenka na zelenem pepri,
roštěna na pepřové omačce,
roštěnky s bramborem,
omačky roštenka,
hovězí roštěnec na pepři,
roštěnky na zeleném pepři,
recept na pepřovou omáčku,
roštěná na zeleném pepři,
roštěnky s pečenými bramborami,
hovezi rostena na zelenem pepri,
vepřové napepři
Suroviny:
roštěnec nízký,
sůl,
pepř celý,
pepř zelený,
hořčice,
máslo,
olej,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
vývar,
brambory,
koření na americké brambory
Komentáře (19)
Hovězí maso mám taky moc ráda