Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč se zálivkou ze zakysané smetany

Koláček s jablečnou náplní, přelitý směsí ze zakysané smetany, u vás doma určitě zaboduje. Ať už svým vzhledem, kde vynikají tři lahodné vrstvy, nebo vláčnou a šťavnatou chutí. Připravíte ho snadno podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba chlazení těsta a náplně

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba chlazení těsta a náplně)

Suroviny pro 1 plech

plech 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 672 kJ /
6 375 kcal
Bílkoviny110,88 g
Tuky351,90 g
Vláknina42,80 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,70 g
Sacharidy669,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit do lednice. Krok 2: Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na malé kousky. Krok 3: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme jablka, cukr, vanilku, skořici,citronovou kůru a šťávu a podusíme, nakonec vmícháme ořechy, rozinky, pudink a dáme vychladit. Krok 4: Těsto vyválíme na velikost plechu, potřeme náplní a dáme do předehřáté trouby na 170 °C na 15 min. Krok 5: Vejce na zálivku rozdělíme na bílky a žloutky. Piškoty nastrouháme nahrubo. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr, nastrouhané piškoty a zakysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi. Krok 6: Natřeme na zapečená jablka, posypeme ořechy a dopékáme ještě asi 25 minut.

TIP: Jablečné dezerty jsou sladkou tečkou na konci každé hostiny

Zveřejněno 16. 10. 2011

Poznámka autorky mysulka

Zdroj - upravený recept ze stránek Českého rozhlasu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMgp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMgp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Ennynka: Použijte co jste zvyklá, můžete máslo, nebo i Heru :-)

Jaký jste, prosím, použila tuk do těsta? :-)

pekla jsem z internetu už asi 5 jablečných koláčů a tento je nejlepší:-p

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Lenulka112: Moc děkuji, za vyzkoušení i za pochvalu:-K, jsem ráda, že chutnal;-).

Včera jsem dělala a opravdu moc dobrý...:yes:

:-) Jinak Všem moc děkuji za zájem :-K

rebeka: Rebi, opravdu je to čokoláda, udělala jsem ozdobu na talíři;-):-*

Koubkova::-O:-O fakt:-? myslíš:-?:-?

To bude ta čokoláda;-)

krása veliká:-K:-):-):yes::yes:
pořád dumám, co to je pod tím moučníkem...napřed jsem si myslela, že je to čokoládové mramorování, ale asi je to design talíře, že:-?:-D moooc hezké:yes::yes::yes:

Koláč vypadá moc hezky:-p+13:-K:yes:

Moc zaujímavý recept,vyzerá to nádherne:-*:yes:Určite vyskúšam;-)

Hezkej koláček :yes:

Pěkně vypadající moučník :-p;-) +:yes:

Tématické fráze:
jablečný koláč se zakysanou smetanou, koláč ze zakysané smetany, jablečný koláč se smetanou, jablecny kolac, koláč se zakysané smetany, kolac s jablky a zakysanou smetanou, jablka zakysaná smetana, koláč zakysaná smetana, jablka a zakysaná smetana, zakysaná smetana jablka, kolace ze zakysané smetany, recepty koláč ze zakysané smetany, zakysaná smetana recepty moučníky, koláč jablka zakysaná smetana, kolač se zakysanou smetanou, recept na koláče ze zakysané smetany, zakysaná smetana jablko, koláč ze smetany, jablečná buchta se zakysanou smetanou, zakysaná smetana s jablky

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, cukr moučkový, máslo, vejce, sůl, kůra citronová, jablko, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, skořice mletá, pudink vanilkový, ořechy vlašské, kůra citronová, šťáva citronová, rozinky, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, piškoty, smetana zakysaná, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu