Jak upéct jablečný perník. Je krásně vláčný a nejlépe chutná s čokoládovou polevou
Perník s jablky je oblíbeným moučníkem a jeho příprava je snadná i pro začátečníky. Stačí smíchat potřebné suroviny a upéct. Když perník ještě ozdobíme čokoládovou polevou, získáme chutný zákusek i pro sváteční chvíle.
Jablka na perník zbavíme jádřince, ale slupku neloupeme, protože obsahuje nejvíce vitamínů a vlákniny. Vykrojená jablka nahrubo nastrouháme, práci nám usnadní elektrický přístroj. Místo jablek můžeme použít nastrouhanou mrkev, cuketu nebo dýni.
Jak upéct jablečný perník
Připravíme si všechny potřebné suroviny na těsto a na polevu.
- Nejprve smícháme všechny suché suroviny: mouku s cukry (obyčejným a vanilkovým), kakaem, práškem do perníku a perníkovým kořením. Přesný rozpis surovin je níže u receptu s videem.
- Dále přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a tekuté suroviny: vejce, mléko a olej.
- Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu přibližně 25–30 minut. Propečenost perníku vyzkoušíme špejlí.
- Hotový perník buď jen pocukrujeme nebo potřeme marmeládou či povidlím a posypeme strouhaným kokosem, případně na perník po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu.
Do polevy na jablečný perník podle následujícího videa budete kromě čokolády na vaření a kousku másla potřebovat zakysanou smetanu a Ledové kaštany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
Komentáře