Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové řezy s kefírem

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min bez chlazení

80 min (80 min příprava, bez chlazení)

Dezerty nemusí být přeslazené tučné bomby, ale mohou být lehké a svěží. Například tyto mandarinkové řezy s kefírem, které vypadají nádherně a přitom nejsou vůbec těžké na přípravu. Osvěžující moučník do letních dnů, co říkáte?

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 246 kJ /
4 361 kcal
Bílkoviny87,10 g
Tuky220,44 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 675 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy482,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce. Krok 2: Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme. Krok 3: Nakonec přidáme rum a dobře promícháme. Krok 4: Plech vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme. Krok 5: Na náplň připravíme mandarinky, které scedíme a šťávu uchováme. Krok 6: Smícháme kefír, cukr a 3 lžíce mandarinkové šťávy. Krok 7: Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a poté svaříme v malém kastrůlku. Krok 8: Rozpuštěnou horkou želatinu přimícháme do kefírové směsi. Šlehačku ušleháme do tuha a spolu s třetinou mandarinek opatrně vmícháme do kefírového krému. Krok 9: Krémem potřeme upečený plát a minimálně na čtyři hodiny dáme do chladu ztuhnout. Krok 10: Potom nakrájíme a ozdobíme zbylými mandarinkami.

Zveřejněno 23. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o67B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o67B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (76)

Tak to my můžem <3. Včera jsem dělala, fakt dobrota. Do těsta jsem přidala pár lžic oleje, přišlo mi tužší těsto.. Jinak vše super, poprvé jsem pracovala se želatinou a mile mě překvapila :-). Díky za tento recept a přidávám fotečku.

Takže upekla jsem. Chtěla jsem vědět, jaký koupit kefír, nikdo neodpověděl. Takže jsem volala technoložce do mlékáren: kefírové mléko je dostatečná náhrada kefíru, pokud to někdo chcete vědět. Pravý kefír je ten vytvořený díky bílé houbě, který většina z nás zná z minulosti. K samotnému moučníku: zdá se mi, že želatiny je příliš, náplň chutná docela gumově a uměle, zákusek chutnal ale s výhradami. Dělala jsem ještě malinový dort z tvarohu a šlehačky, po něm se jen zaprášilo. Mandarinkový dezert jsem nezavrhla, ale příště zkusím smíchat právě s tvarohem, abych nemusela přidávat tolik želatiny kvůli ztuhnutí.

casino: Na předposlední větu nemíním reagovat a otázce nerozumím. Vždyť píšu, že recept pozměním s tvarohem, abych nemusela dávat tolik želatiny. Myslím, že můj příspěvek je dost konstruktivní, držela jsem se přísně podaného receptu, jen mi prostě nevyhovuje ta struktura náplně, tak jsem si dovolila udělat poznámku o tom, že vyzkouším recept jinak. Jste nějaký citlivý.

Zobrazit starší odpověď

mag-da-le-na 29. 3. 2017 19:14
Prosím pilné! chystám se upéct tento dezert/zákusek v sobotu na oslavu, ale nikde jsem nenašla v obchodě KEFÍR. Vždy jen kefírové mléko nebo acidofilní mléko. Co tedy použít? Děkuji moc za odpověď.

:-K krásná fotečka

:-)

Řezy jsou moc dobré, ale na můj vkus trochu sušší ten spodek. Příště si udělám více krému. Díky za další super recept:)

:yes: jsou výborný, bála jsem se ztuhnutí ale super, to si boda zasouží

Bahula: Mohla bych se zeptat jaký kefír jste tam použila?

Teda recept vypadá celkem jednoduše a ty řezy - radost pohledět!! V týdnu je určitě vyzkouším!:-p :-D
Jen by mě zajímalo, jak jste to udělala, že ten krém máte tak krásně rovně nanesenej?? :yes:

:yes:

Ďábelsky dobře ty řezy vypadají, proto uděluji 66. bod ;-):-K:-D

Bohumin::-K:-K:-K

Wau,to je něco nádherného. V něděli zkusím upéct,tak snad budou alespoň z poloviny tak povedené. Jen nikde nemůžu sehnat ty plátky želatiny :-( myslíte že pomůže želatinový ztužovač nebo něco jiného?

bystrouska:Děkuji za pěkné foto :-K S jahodami jsem ještě nezkoušela :yes::yes::yes:

Protože je sezona jahod upekla, jsem řezy s jahodami a byly vynikající :yes:. Jen jsem do krému dala dvě šlehačky, protože oběma končila doba spotřeby, ale nic se tím nezkazilo;-) Přidala jsem dvě fotky a bod:-K

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jak je možně máte ten krém tak krásně nanesený. Určitě chci tento recept vyzkoušet, ale už teď vím, že tak krásně vypadat nebude:-) tak jestli máte nějaký fígl nebo tak něco. Moc Vám děkuji, vypadá to nádherně! :-)

IvanaN.: 600g mandarinkového kompotu, tj. 2ks 300g plechovky ;-)

a ještě jeden dotaz,mandarikový kompot 600 g se myslí 600 g jen těch mandarinek,nebo myslíte tím gramy celé té plechovky

Mohla bych se Vás optat,zda nevíte jak udělat,aby ta máta na ozdobu nebyla ovadlá a vypadala stále jako čerstvá.děkuji

Pajaja: Určitě se dá želatina nahradit želatinovým ztužovačem, sice jsem zrovna tyhle řezy s nim nezkoušela, ale mám s nim dobré zkušenosti. Dala bych minimálně 1,5 balíčku. Zrovna jsem si ho koupila v Penny za 12,50Kč :-K:-K:-K

Bahulko, ještě se zeptám: Myslíš, že se plátky želatiny dají nahradit želatinovým ztužovačem? Ztuží mi to krém stejně? Já s plátkovou želatinou nemám dobrou zkušenost, asi jsem levá. :-(

Nevím, do kterých Tvých řezů se pustit jako do prvních! Vypadají všechny tak lákavě. . . Tohle je také krása :-p:yes:+

štěpán: Pečeme ve středně vyhřáté troubě ( asi 180´C) a upečeno je jakmile se korpus začne odlepovat od okrajů plechu :-K

štěpán 1. 2. 2012 22:19
Ahoj, jak dlouho a na kolik prosím pečete?

Skvělý recept, všichni jsme si moc pochutnali:-8:yes::yes: Přidávám bod a obrázky:-K:-K:yes:

Sarovka: Děkuji :-K

Evo, opět klasika:-K Tím myslím skvělý recept, nádherné zpracování a dokonalá fotka:yes::-K Naprosto dokonalé:yes:

BILKOVAI: Ivetko, jsem ráda, že zákusek chutnal :-p a děkuji za pěkné foto :yes:

Zákusek vyzkoušen a všem nesmírně chutnal.:-p:-* Je lehký a osvěžující. Děkuji moc za recept a vím, že má troufalost nezná mezí, ale přidala jsem foto.:-8 Bodík už jsem dala dříve:-)) Děkuji:-K

Bahulko, prosím Tě, jak velký používáš plech na pečení?

marki87: Žádný učený z nebe nespadl a příště se určitě podaří:-K

Nádherný recept :yes: Ale ze mě cukrářka asi nikdy nebude :-p Pokoušela jsem se o tuhle krásnou buchtu a krém mi ne a ne ztuhnout... Teprve později jsem zjistila, že dortové želé a želatina není totéž :-p Ale i když jsme to pak jedli lžičkou, tak to bylo dobré :-D No pro příště jsem chytřejší :-)

Peta:pekla jsem v horkovzdušné troubě na 200´C asi 15 min. Pečení si musí každý přizpůsobit podle typu trouby;-)

nejsem moc zkušená kuchařka;-( a tudíž bych se chtěla zeptat, na kolik stupňů peču korpus??????:-8
Děkuji za odpověď

Jitka1211@seznam.cz

Tak tomu říkám parádní řez:yes:s nádhernou fotodokumentací:-p+46:yes::-K

Sodovka: krájím starým rovným nožem, který po každém řezu utírám a nahřívám v horké vodě. Běžně si vysřihnu z papíru šablonu a krájím podle ní. Tentokrát to nešlo, protože řezy se mi lepily na papír, tak jsem je musela nakonec nakrájet od oka:-D:-))

Děkuji za bodíky a milé komentáře. Jsem ráda, že se recept líbil:-K:-K:-K:-K:-K

tomu sa hovorí dokonalosť , nádhera +1:yes:

tomu říkám luxus.Nádhera.To je snad krájené nějakým laserem bo mi to hlava nebere,že je to jak když střelí :-O:-)

:-O :-O :-O Bahula, čím krájíš všechny řezy, že vypadají tak nádherně? Máš keramický nůž? Tvé řezy jsou úžasné. :yes: Ukládám do oblíbených a posílám +43.:yes::-K

Vypadají fantastický a určitě budou aji tak chutnat.:-K
Stoprocentně vyzkouším,jenom mám vážné obavy,že ty moje nebudou tak nádherně vypadat:-D

Pripájam sa k obdivovateľkám!:yes::-p

Nádhera!!!

Opravdu velmi luxusní:-pnení co dodat:-*:yes:

Bahulo - nááááááááádhera :yes::-D - jsi šikulka :yes:- dělám velmi podobně, ale zkusím i s kefírem:-D

no sakra, to je pěkný moučníček:-O:yes::yes::yes:

Proč zrovna já jsem na tohle tak levá:-//;-):-D. Krásné, moc:yes::-K

Luxus;-):yes:obdivuji když někdo umí tak krásně řezy nakrájet;-)krásný moučník fakt;-)+1:yes:

Výstavní kousek:-O:-p:yes::yes:

:-O:-Okrásný to řez:-*:-*+:-K:-K

Bahula: Bahulo, to je tak nádherný, že to vypadá jako by ty řezy zrovna jely z nějakého stroje-jeden jako druhý, krásně zaříznuté, ozdobené, no prostě na více bodů, ale musím dát jen ten jeden 28.:yes:

:-O:-K:yes:

:-p mňam a foto jako z časopisu:yes::yes::-K

Pridala som do oblúbených, príležitostne upečiem. Veľmi pekné, skutočne:-O:-O:-p:-p:yes:

Tak tomu se říká "nádhera":-)) jako z cukrárny:-O ukládám a posílám bodíka:-)):yes:

:-K:yes::yes::yes:Tedy já opravdu nemám slov....nádhera:yes::yes:Uložím si a brzy vyzkouším....jen mám obavy, že to takhle krásné jistě mít nebudu.:-((Letí další bodíček.

:yes: zaokrouhluji na 20...vypadají jako semifreda,jsou nádherný...:yes:;-)

:yes::-p:yes:

:-Oneskutečná nádhera nemám slov +1:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
mandarinkové řezy, pečení s kefírem, řezy na plech nejnovější recepty, řezy s mandarinkami, recepty s kefírem, mandarinkové řezy recept, mandarinkovy rez, kefírové řezy s mandarinkami, co s kefírem, jak nakrájet řezy, kefírové řezy, fantastické řezy, osvěžující mandarinkové řezy, kefírové řezy s ovocem, cím nakrájet řezy, semifreda s mandarinkovým krémem a mandarinkou, recept na jahodové řezy jako z cukrárny, moucniky s kefirem., moučníky s kefírem, recept na mandarinkové řezy

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, rum, kompot mandarinkový, cukr moučkový, kefír, želatina, šlehačka

Přidat fotografie receptu