Tříbarevný moučník s ovocem
Dobrá ovocno-tvarohová bábovka se vždycky hodí. Těsto, kde není potřeba vejce, kakaové mramorování, tvaroh dodávající vláčnost a sezónní ovoce - to vše se potká, když budete chtit potěšit rodinu tímto chutným moučníkem.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 899 kJ / 6 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,21 g |
| Tuky | 258,12 g |
| Vláknina | 34,90 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 747 mg |
| Sůl | 3,02 g |
| Sacharidy | 932,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny (kromě kakaa), umícháme. 2/3 těsta necháme světlé, zbytek obarvíme kakaem. Po přidání kakaa ještě naředíme trochou mléka.
Krok 2: Formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pokud máme teflonové formy, nevysypáváme. Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 3: Na dno formy dáme vrstvu světlého těsta, pak proužek tmavého při okraji formy, na něj opět světlé a pak tmavé. Tmavého vždy méně. Těsto by mělo dělat proužky. Na poslední tmavou vrstvu dáme lžící tvarohovou náplň, na ni větší kousky ovoce. Na ovoce zase tvaroh a na něj zbytek světlého těsta.
Do formy na biskupský chlebíček můžeme zvolit obrácený postup, začínat tmavým těstem. Krok 4: Dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 50-60 min. Zkoušíme špejlí propečení. Po vyjmutí musí být suchá.
Do formy na biskupský chlebíček můžeme zvolit obrácený postup, začínat tmavým těstem. Krok 4: Dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 50-60 min. Zkoušíme špejlí propečení. Po vyjmutí musí být suchá.
Zveřejněno 8. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tříbarevný moučník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZNX
Moje poznámka
Tříbarevný moučník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZNX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
moucnik s ovocem,
moučníky s ovocem,
tvarohový moučník s ovocem,
cliboch,
moucniky s tvarohem a ovocem,
moučník,
moučník s tvarohem a ovocem,
recept na ovocný moučník,
vrstvená bábovka s tvarohem a meruňkami,
tvarohová bábovka s ovocem,
dobrý moučník,
ovocný moučník,
tříbarevná buchta s tvarohem,
tříbarevná bábovka,
dobrá buchta na slavnostní stůl,
recepty moucniky s ovocem,
tříbarevná buchta,
tříbarevná tvarohová bábovka,
moucniky z ovocem,
babovka s ovocem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
mléko,
rum,
kakao,
mléko,
tvaroh,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
rum,
cukr vanilkový,
kompot broskvový
Komentáře (60)
Janinka, na bábovkovú formu cesto urobím z 300 g múky? Ď.
p.s. foto přidáno
pokazila, uvidíme..