Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,36 g |
| Tuky | 1,97 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 61,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat.
Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na jemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme rozpustit a zalijeme vývarem a vínem. Necháme asi 15 minut vařit, až se většina tekutiny odpaří a vznikne sirupovitá omáčka. Dochutíme, solí, popř. cukrem. Já ještě přidala zvlášť podušené houby, ale dávat se nemusí.
Krok 3: Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Podáváme se švestkovou omáčkou.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení steak se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N51p
Moje poznámka
Jelení steak se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N51p
Nejnovější recepty
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 1 hodinou
Jablkový závin
Lucy27 před 1 hodinou
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 2 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 3 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 3 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 3 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 3 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 5 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
švestková omáčka kluci v akci,
jelení kýta steak,
jelen sika recepty,
zvěřina se švestkovou omáčkou,
jelení guláš kluci v akci,
steak z jeleni kyty,
jelen sika kýta recept,
steaky z jelení kýty,
hovězí se švestkovou omáčkou,
kluci v akci švestková omáčka,
jelen sika kýta recepty,
jelení svíčková steak,
jelen sika recept,
jeleni se svestkovou omackou,
švestková omáčka,kluci v akci,
srnčí se švestkovou omáčkou,
recepty jelen sika,
kluci v akci zvěřina,
švestkova omáčka se zverinou,
povidlová omáčka k panence
Suroviny:
kýta jelení,
tymián,
rozmarýn,
jalovec,
balsamico,
olej,
sůl,
švestky,
cibule šalotka,
houby,
víno červené,
vývar masový,
cukr třtinový,
sůl
Komentáře (36)
Ta cuketa je použitá jako příloha, nebo má nějakou funkci v receptu?