Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské jablkové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Máte velkou úrodu jablek a už jste vyzkoušeli všechny typy štrúdlů? Zkuste řezy s náplní z nastrouhaných jablek a vanilkového pudinku. Díky této náplni je těsto krásně vláčné. Tento moučník chutná nejlépe chlazený.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 134 kJ /
3 856 kcal
Bílkoviny68,84 g
Tuky21,33 g
Vláknina22,29 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy836,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu. Krok 2: Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Vmícháme pudinkové prášky, cukr a necháme asi 15 minut stát. Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme placku na velikost plechu. Krok 4: Na vymazaný a vysypaný plech přeneseme první plát, poklademe jablečnou náplní a podle chuti posypeme skořicí, rozinkami a ořechy. Přiklopíme druhým plátem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Zveřejněno 10. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královské jablkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0LE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královské jablkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0LE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Opravdu dobry kolac. Jedla ho i dcera, ktera jinak moučníky s jablky nema rada. Delala jsem z polovicni davky do dortove formy. Dovoluji si pridat fotku toho meho kolace. :yes:18:yes:

Dnes se na něj chystám a snad se povede, už i proto kolik tu čtu chvály :) akorát se bojím že nevyválím dvě stejné placky aby se mi to vešlo na plech a nevím jestli ty okraje nějak "chytit" k sobě aby náplň nelezla z boku ven.. nebo jen prostě druhou placku položit a hotovo?

Káťa: doporučuju ti válet tu druhou placku na pečícím papíru - to velikost trefíš dobře - a pak s papírem otočit na náplň a sloupnout. Kraje jen promačkat k sobě:-)

Kolac je vyborny, jen se po nem zaprasilo.:-8 pridavam bodik

Super recept,moc dobrý!!!!:yes::-p Dávám bodík!:yes:

Bezva recept.:yes:Kdysi jsem ho dělala a zapomněla jsem na něj.Díky za připomenutí.Hned zítra ho udělám.Dávám bodík,je to mňamka.:yes::-p:-D

;-):-p:yes::-K

Pavlína Hujerová 6. 1. 2010 11:33
tento moučník znám.akorád bez vajec.
500g pol.mouky
1 hera
3 lž. krupicového cukru
1 prášek do pečiva
šálek mléka
Náplň:1.5kg jablek
3 vvanilkový pudinky
12 lž krupicového cukru
:-p:-p:yes::yes::yes:

Božena Sochorová 3. 12. 2009 19:58
Jablka jsou zdravá a chutná nejen v syrovém stavu. Knedlíky s jablky, štrůdl, smažená i pečená jablíčka jsou vynikající..I domácí povidla a jiné pochoutky - prima :-p

Dobrý den, tyto vynikající řezy pekla už moje babička a teď je peču já dětem :-) Jen pro inspiraci, mezi pokrájená jablíčka dávám pár malin, vyzkoušejte, budete mile překvapeny ;-)

Asi jsem si toho moučníku nevšimla, upozornila mne až aanicka. Škoda, žes nepřidala fotku, ten moučník vypadá úchvatně. Jablek je dost, super inspirace, takže dodatečně plusík!:yes:

Tak jsem vyzkoušela a je opravdu vynikající. Jen nebyl tak úhledný jako od Jany ;-).

My jablkové dobroty milujeme:-p:-p a tak když koukám na tento,tak vím že letí do mých oblíbených nepřehledných;-)a já mám v nejbližší době co péct:-).Máš to Ursulajdo:-) moc pěkné a už za ty kytičky:-*-a samozřejmě i za jedlý receptík-ti posílám boďku:-);(můžu,protože kombinaci jablka+pudink znám:-p).

Tématické fráze:
vynikající jablkové řezy, jablkové řezy, královské jablečné řezy, vynikající královské řezy, královské řezy, jablkové řezy s pudinkem, královský jablkový koláč, jablkové dobroty, královský jablečný koláč, jablkove rezy recepty, kralovsky kolac, jablkovy rez, jablečné královské řezy, kralovsky strudl, jabkove řezy, královský koláč s jablky, řezy z jablek, jablkove recepty, jablkoverezy, královské řezy recept

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, tuk hera, vejce, cukr moučkový, mléko, tuk, mouka hrubá, jablko, pudink vanilkový, cukr, skořice mletá, rozinky, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu