Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 062 kJ / 2 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 207,96 g |
| Tuky | 191,54 g |
| Vláknina | 11,30 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 3,92 g |
| Sůl | 9,80 g |
| Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu.
Krok 2: Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.
Krok 3: V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda.
Krok 4: Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo.
Krok 5: Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev.
Krok 6: Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 -90 minut.
Krok 7: Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme.
Krok 8: Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní jelení ragů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zVl
Moje poznámka
Podzimní jelení ragů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6zVl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
jelení maso recepty,
jak naložit jelení maso,
recepty jelení maso,
jelenní ragů,
jelení ragú na víně,
recept na jelení maso,
marináda na jelení maso,
jelení maso recept,
jelení maso,
recepty na jelení maso,
recepty ragů,
naložení jeleního masa,
ragů z divočiny,
jeleníragů,
ragů z jeleního masa,
jelení kousky,
daněla recepty,
daněla recept,
jelení ragů na zelenině,
ragů recepty jelení maso
Suroviny:
plec jelení,
cibule,
mrkev,
špek uzený,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
jalovec,
bobkový list,
pepř černý,
sůl hrubá,
olej
Komentáře (23)