Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (226×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou přílohou jsou k tomuto pokrmu opečené brambory.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 161 kJ /
995 kcal
Bílkoviny128,65 g
Tuky37,59 g
Vláknina11,74 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 554 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy33,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s mletou červenou paprikou. Krok 2: Na másle kuřecí prsa zprudka opečeme (lze použít přepuštěné máslo nebo k máslu přidat trochu oleje, aby se nepřepalovalo). Opečené plátky masa vložíme do zapékací mísy, na každý dáme malý kousek másla, přikryjeme alobalem a dáme na 20 minut zapéct do trouby. Krok 3: Výpek (pokud se přepálil, rozpustíme kousek másla) jemně zaprášíme moukou a promícháme, přidáme hořčici a smetanu, rozředíme vývarem, přidáme worcesterovou omáčku a provaříme. Krok 4: Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme dozlatova. Kuřecí plátky přelijeme omáčkou, přidáme opečenou cibulku a podáváme s opékanými brambory.

TIP: Jak připravit kuřecí prsa s lahodnou omáčkou

Zveřejněno 28. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAzR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAzR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Dnes na oběd a Opravdu dobrota :-K

Výborné.😋

Uvařeno a bylo to skvělé! Díky! :)

Super recept ... 😀 Jen za mě bylo potřeba omáčku trochu dochutit, takže jsem přidala: sůl, pepř, kari a česnek, ale to je již otázka chuti...😀

Pekla jsem na 120 stupňů 20minut a maso bylo krásně šťavnaté a nic se nepřipeklo. Dobrý recept, děkuji 😊

Dnes jsem uvařila recept s rýží, maso dělala na pánvi, a všem to moc chutnalo. Takže paleček 👍, děkuji, ukládám!😊

Výborné a jednoduché 👌

sefrovka: Děkuji. Jsem ráda, že chutnalo :-K

Dnes jsem vyzkoušela a bylo to výborné<3

Lucie1001: Crystalldenim:
Jako kdyby vařil Babica. Když nemáte... dejte tam... :-D:-D

Miri O7: Děkuji :-K

Výborné jídlo i skvělý recept jako inspirace.

Vařila jsem z vepřové pečeně a taky bylo velice dobré.

em.ben: Děkuji :-K

Moc nám chutnalo ????

Z toho co dům dal.. Jsem maso okořenila gril kořením, místo hořčice použila tatarku, misto vývaru vodu s bujonen, a místo worcester omáčky maggi tekuté koření, místo smetany mléko... můžu říct, že skvěle chutnalo! :-) :yes:

Děkuji za výborný recept, moc jsme si pochutnali. Do omáčky jsem použila smetanu 30% a přidala bazalku, kapku bílého vína a špetku cukru. Cibuli pouze do přílohy - brambory pečene s cibuli a žampiony (recept od Mika59) Maso do trouby při 150C cca 20 min - měla jsem silnější plátky a zůstaly krásně šťavnaté

Zdravule: já bych dala na 120°C vyhřáté trouby, mám horkovzduch,chce to vyzkoušet a kontrolovat.Ona každá trouba peče jinak.Je to o poprvé,příště už budete vědět.;-)a nebo je jen osmažit a nemusíte je dávat do trouby,tady v komentářích se o tom už taky píše.

Simona Skolakova: A na kolik stupnu se to peče neodhadnete? Protože recept moc konkrétní není

Zdravule: podle fotografii autorky bych řekla,že 4 porce by z toho byly určitě;-)

Zdravule: Pro kolik je to osob???? Díky!:-?:-!

Pro kolik osob to je? Díky

:-8 famózní :yes::yes::yes:

katiks: :-K:yes:

Děkuji za skvělý recept, manžel dnes po obědě tleskal ????. Moc nám chutnalo:yes:

Super, super dnes jsme si mooc pochutnali:-K:-D

Jakou smetanu používáte - 12% nebo 30% a více? Děkuji

Lena1005: Nejsem autorkou receptu, ale já bych použila sladkou 12%. :-K

Vážně luxusní, se ženou jsme si tento recept opravdu oblíbili :yes::-Q

Včera jsem dělala a vynikající jídlo,jen se po něm zaprášilo

Nejak nerozumim, proc davat hotove maso jeste do trouby :no: Kureci staci udelat na panvi, neni treba jej jeste susit v troube. Omacka tu suchost sice zachrani, ale myslim, ze to neni treba.

hosta:
No, v rcp stojí "...a nakrájíme na plátky."
a v takovém případě mám stejnou zkušenost jako PepaD: :-)

Zobrazit starší odpověď

Moooc dobre :)

Skvělý recept! Akorát jsem cibulku hodila do výpeku z masa a pak přihodila zbytek okořeněné obalovací mouky, přilila smetanu a dochutila medovou horčicí a worcestrem. Příloha byla celerové a mrkvové hranolky na kari a bylo to fakt vynikajicí!!! Děkuju za inspiraci<3

Moc nám to nechutnalo ... :no:

Luxusní to bylo:yes:

:-) bylo to moc dobré :yes::yes::yes:

fakt výborné!

Vynikající!!! I mému chorvatskému příteli chutnalo ! A to je vybíravý..rozhodně palec nahoru! Pekla jsem dokonce v mini troubě a 20min na maso stačilo:yes::-p děkujeme!

Vynikajici :yes: Jen cibuli jsem nedelala. Vsichni bastili i s varenymi bramborami. Priste jen udelam sirsi platky, protoze ty slabsi byli po 20ti minutach vysusene. Ale jinak super, dekuji :-K

Opravdu skvělý recept :-p :-)

Výborné! Do omáčky jsem dala místo cibule porek a trochu čerstvé bazalky a citronovou šťávu. Určitě udělám někdy na nějkou oslavu, opravdu sváteční jídlo,co všechny nadchne. :-K

dobrý den, prosím co znamená zkratka KL?????

Nkulinka: kávová lžíčka:-)

:yes: Výborný a jednoduchý recept :yes:

super recept, pritel omacku moc chvalil, jednoduche, rychle, mnamka :) Ukladam si do oblibenych.

chválím..:)

Zrovna to vařím a nemůžu si to vynachválit. Děkuji :-K:-K

Také děkuji za inspiraci.Dnes jsme měli k obědu a doma všem chutnalo!Naprostá mňamka! :yes::-)

Hledala jsem inspiraci na něco rychlého a dobrého a tohle se fakt povedlo. Chutnalo to všem. I mlsounům:-O:-)):-))

Super recept :-K Hlavně to maso je vynikající

přidávám bodík:-)),je to moc dobré

Mňamka i bez worcestru ;-)

Katchorka 22. 9. 2013 09:42
Adam Stoček: co třeba čajová lžička:-?;-)

Adam Stoček: No, já bych řekla čajová lžička;-)

Adam Stoček 15. 6. 2013 07:48
Ahoj chtěl bych se zeptat co tam znamená ta zkratka ČL:-?Dík moc :)

Jana Remkova: Těší mě, že Ti chutnalo :-K Fotka je moc pěkná:yes:

Tak jsem si koupila Pošli recept a listuji si v tom mém oblíbeném časopise;-) a co nevidím? Recept od tebe:-))!!! A tak jsme ho dnes měli na oběd a řeknu ti, byla jsem mooc překvapená! Prsíčka jsou šťavnatá, žádná vysušina, omáška skvělá, super oběd!! jen brambory jsem neopékala. Takže, jak vidím, plus už jsem dala, tak teď ti přidávám foto, snad ti to nepokazím!;-):yes::yes:

Zdeněk::-K:-K:-K

No tak jsme to dnes poobědvali a bylo to moc dobré. Díky za inspiraci.:yes:

verca91:Každý má jiné chutě a asi jsi tu omáčku neděla správně, někdy je chuť ovlivněna šikovností:-D:-D:-D

maso je dobrý, ale omáčka neskutečnej humus! :-((...a že jsem jich už udělala poměrně hodně, ale tohle se fakt nedá...

výborný recept -:-D:yes: určitě vyzkouším, pro kluky originál podle Tebe a pro mě bohužel bez česneku.

:-p moc pěkný recept:-K

:yes:;-):-K

jé to může být dobré. Ukládám:yes:

Děkuji:-)

aje:akorat přílohu jsem měl zeleninu a :-p:-p

hned sem vyzkoušel a nejen hezké fotky ale super chuť a hodně dobrý jak kuře tak omáčka

:-*Moc hezky nafocené:-Kpríma jídlo:-p+13:yes:

Moc hezký recept, já ještě přidávám trochu bílého vína do omáčky.

Sympatický recept :-p

:yes::-p+

;-):yes:

:-p:yes:

:yes::-*:-p...+1

:-K:yes:Krásné+:yes::yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
kuřecí prsa, recepty z kuřecích prsou, kuřecí prsa recepty, kuřecí prsa recept, kuřecí prsa s omáčkou, recepty kuřecí prsa, recept kuřecí prsa, recept na kuřecí prsa, omáčka z kuřecích prsou, kuřecí s omáčkou, recepty na kureci prsa, kuřecí maso s omáčkou, recept z kuřecích prsou, recepty s kurecich prsou, kuře s omáčkou, omáčka ke kuřecímu masu, kureci prso, kuřeci prsa omacka, kuřecí prsa-recepty, kuřecí prsa recepty s omáčkou

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, sůl, pepř, ghee, smetana sladká, vývar masový, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, cibule

Přidat fotografie receptu