Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husarské knoflíky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Husarské knoflíky, Andělská očka a další názvy patří stejnému, velice jednoduchému vánočnímu pečivu. Toto pečivo sami zvládnou i děti. Čím potom předpečené kuličky naplníte, je už jen věcí vaší chuti.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 206 kJ /
2 678 kcal
Bílkoviny41,91 g
Tuky138,66 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 669 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy300,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rum, žloutky a tuk. Vypracujeme těsto, které dáme do chladničky asi na 2 hodiny. Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší díly a vyválíme z nich kuličky. Dáme je na plech, do středu každé kuličky uděláme koncem vařečky důlek. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout. Krok 5: Do každého důlku dáme lžičkou trochu marmelády, Nutelly nebo rozpuštěné čokolády.

TIP: Desatero: Linecké cukroví - tipy a rady

Zveřejněno 12. 11. 2011

Poznámka autora Ludmila

Též se může přidat kakao, potom budou koláčky tmavé a důlky naplnit světlou např. citronovou polevou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husarské knoflíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6KK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husarské knoflíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6KK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ludmilo - dělám a jsou moc dobré:-D:yes: marmeládou je plním tak, že rozmíchanou marmedálu dám do sáčku a nahřeji v mikrovlnce. Pak odstřihnu růžek a plním - udělá to krásné očko:-p

:yes:+2;-)

:yes: moc se mi líbí:-p

Dělala jsem je taky už kdysi;-):yes:

Tématické fráze:
husarské koláčky, husarské knoflíky-recept, husarské koláčky recept, vánoční cukroví -myslivecké knoflíky, husarské cukroví, husarska ocka, husarská kolečka, knoflíky s marmeládou, vánoční cukroví husarské knoflíky, husarsky kolacky, myslivecký knoflík cukroví, vánoční cukroví myslivecké knoflíky, husarský knoflík, babiččiny knoflíky, kokosové knoflíky cukroví, cukrovi husarske kolačky, recept na husarské koláčky, husarske kulicky, recept husarskéknoflíky, knoflíky recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, rum, žloutek, tuk hera, kůra citronová, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu