Rajčatová omáčka
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit strouhaným perníkem. Podáváme ji například s knedlíkem a masovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,38 g |
Tuky | 47,62 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 63,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, aby zůstala světlá.
Krok 2: Na zpěněnou cibuli přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme žlutou cibulovou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem z masa a dobře rozmícháme. Přidáme koření a za občasného míchání asi 30 minut povaříme.
Krok 3: Povařený základ přecedíme, přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme nebo přisladíme a krátce povaříme. Zdá-li se omáčka řídká, můžeme zahustit strouhaným perníkem. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.
Zveřejněno 28. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgOv
Moje poznámka
Rajčatová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgOv
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 5 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 5 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 2 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 4 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 4 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 6 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 7 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 8 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 9 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 11 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 11 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 14 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová omáčka,
rajčatová omáčka recept,
rajčatová omáčka z protlaku,
rajčatová omáčka z rajčat,
omacka z rajcat,
recept na rajcatovou omacku,
recept rajčatová omáčka,
rajčatové omačky,
recept rajčatove omačky,
račatová omáčka,
recepty rajčatová omáčka,
rajčatová omáčka,
omačka rajčatova,
rajčatová,
omáčka s rajčaty,
rajčata omačka,
omáčka z rajčatového protlaku,
omačka,
rajčatova omačka recepty,
rajcatovaomacka
Suroviny:
tuk rostlinný,
mouka hladká,
cibule,
cukr,
protlak rajčatový,
máslo,
perník na strouhání,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
tymián,
sůl,
vývar masový
Komentáře (7)