Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 186 kJ / 1 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,50 g |
Tuky | 96,49 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.
Krok 2: Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.
Krok 3: Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Moje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Nejnovější recepty
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 12 minutami
Hovězí kližka na česneku
Přidáno před 3 hodinami
Cikánský řízek z vepřového masa
Přidáno před 3 hodinami
Uzené maso s jednoduchou šípkovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závitky z mletého masa, plněné uzeninou, syrečkem a paprikou
Alena445 před 26 minutami
Vepřová pečeně na minutku
Mane22 před 2 hodinami
Karlovarské knedlíky I
trdlo před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 5 hodinami
Čevapčiči III
el.mencl před 5 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 6 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 7 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 8 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 17 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 18 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí na jablkach,
rozpečená jablka,
jak připravit jehněčí maso,
jehněčí po řecku,
jehněčí pečeně na jablkách,
jak nejlépe připravit jehněčí,
jehněčí noha,
recept jehněčí hřbet noha,
jak připravit jehněčí hřbet,
jehneci noha recepty,
jehněčí kýta po řecku,
jak připravit jehněčí pečeni,
pečeme jehněčí nohu,
pečené jehněčí na jablkách,
recept jehněčí,
jehněčí,
jehněčí recepty,
jehneci platky na jablkach,
jehneci pecena noha,
rozpecena na jablka
Suroviny:
maso jehněčí,
jablko,
máslo,
víno červené,
olej olivový,
omáčka sojová,
pepř mletý,
kůra citronová,
šťáva citronová,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
levandule
Komentáře (17)