Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Variace oblíbené buchty na plech, kterou známe pod názvem „prošívaná deka”, lze připravit i s použitím sezonních mnohotvárných dýní. Ať již použijete hokaido, nebo máslovou, nebo kousek goliáše, vždy dodá moučníku vláčnost a zajímavý vzhled.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 168 kJ / 4 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,77 g |
| Tuky | 168,27 g |
| Vláknina | 16,93 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 7,18 g |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 641,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do lednice.
Krok 2: Z dýně odstraníme jádřince, odkrájíme tuhou slupku. Dužinu pokrájíme na kostky a dáme do vroucí vody se špetkou soli a olivovým olejem povařit, dokud kostky nezměknou (dle velikosti kostek 5-10 minut).
Krok 3: Slijeme vodu, část kostek dáme stranou a pokrájíme ještě na drobnější kostky, které později dáme do těsta (není nutné). Zbytek ponorným mixérem rozmixujeme na kaši a necháme vychladnout.
Krok 4: V misce smícháme mouky, zbylou půlku vanilkového pudinku, citronovou kůru, kypřicí prášek a sodu.
Krok 5: 4 vejce šleháme s krystalovým cukrem, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého šlehání pomalinku přiléváme olej, po něm rum a citronovou šťávu.
Krok 6: Nakonec zašleháme i vychladlou dýňovou kaši. Vařečkou vmícháme dýňové kostičky a rozinky a jako poslední sypkou směs z obou druhů mouky.
Krok 7: Větší plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj těsto. Tvarohovou směs dáme do sáčku, ustřihneme růžek a „cikcak” postříkáme na těsto.
Krok 8: Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180 ºC. Pokud po vpichu špejlí do těsta na špejli neulpí žádné těsto, je upečeno.
Zveřejněno 17. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E67k
Moje poznámka
Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E67k
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 16 minutami
Domácí piškoty
Marjet před 2 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 4 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 5 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 5 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 6 hodinami
Tématické fráze:
dýňová buchta na plech,
dýňová buchta s tvarohem,
dynová buchta s pudinkem,
rychlá dýnová buchta,
dínová buchta,
recept na dýňovou buchtu,
dýnovabuchta,
dynova tvarohova buchta,
dýnová buchta s jablky,
hrnkova dynova buchta,
buchta z celozrnne mouky,
jablečno dýňová buchta,
dýňová buchta s pudingem,
zdrava dynova buchta,
buchta z celozrnné mouky recept,
dínová polévka,
prošívaná deka recept,
celozrnná buchta s tvarohem,
dýnova babovka,
dýnova polévka recept
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
vejce,
kypřící prášek,
soda jedlá,
tvaroh ve vaničce,
cukr moučkový,
mléko,
rum,
rozinky,
šťáva citronová,
citron,
sůl,
olej olivový,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (8)