Domácí bonboniéra
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 837 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 70,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 115,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
Moje poznámka
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 10 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 10 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 13 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
mariooneta před 1 hodinou
Rebarborový koláč
janpoho před 2 hodinami
Kopřivový sirup
BlancaL před 3 hodinami
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
BlancaL před 3 hodinami
Mini cheesecake
blazenak před 5 hodinami
Domácí česneková pomazánka
radekfiala před 5 hodinami
Pizza bez droždí
hanapelanova18 před 6 hodinami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Antonausprag před 7 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
evik_svistik před 8 hodinami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Senex před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí čokoládové bonbony,
domácí bonboniera,
výroba čokoládových bonbonů,
výroba domácí čokolády,
výroba domácí čokolády,
čokoládové bonbony recept,
domácí čokoládové pralinky,
čokoládové bonbony recept,
domaci bombony,
recept na čokoládové bonbony,
domácí cukroví,
výroba domácích bonbonů,
domácí pralinky recept,
domácí výroba čokolády,
čokoládové pralinky recept,
výroba čokolády recept,
domaci cukroví recepty,
recept na domácí čokoládu,
domácí čokoládové bombony,
čokoládové bonbony výroba
Suroviny:
čokoláda mléčná,
čokoláda hořká,
tuk ztužený,
salko
Komentáře (154)
Musíš vyzkoušet. Ale myslím, že i tak budeš bonbony uchovávat v chladnu, takže by měly vydržet dlouho.
Můžeš dát místo Salka nějakou vyzkoušenou hmotu na nepečené cukroví, třeba něco takového http://www.toprecepty.cz/recept/30693-kastanove-ku... a zalít ho čokoládou.
Každý má právo vyjadriť svoj názor, aj negatívny a kritický. Kritika má byť ale konštruktívna, čo vašim komentárom chýba. Vám neide o zlepšenie receptu pre prípadných záujemcov o jeho realizáciu, neide vám o prispenie a zlepšenie receptu svijimi postrehmi a praktickými skúsenosťami. Vám ide len o štvanie a rýpanie. A takéto komentáre pod receptom nemajú miesto.
Vyjadrili ste svoj názor a tým to malo skončiť. Lenže vaša vnútorná potreba očierniť to, čo iní tak chvália, je silnejšia ako zdravý rozum.
Ospravedlňujem sa cathleen, že to píšem pod jej recept, ale musela som to napísať. Aj za cenu toho, že "Jana" sa prípadne ako iná neregistrovaná premiestni pod môj recept. Lenže cit pre spravodlivosť je zasa silnejší u mňa.
Vsem, co radi vari a nejen kecaj, preju prijemnou nedeli
PS: je tu spousta, opravdu spousta jiných receptů, které by si zápornou kritiku opravdu zasloužily.
Jen se mi zda, ze se trosku moc rada poslouchate (ctete) a musite mit posledni slovo
A navic - opravdu jste si nikdy nevsimla, ze spousta veci, ktere se i prodavaji jako hand made, je zadana s nedokonalym tvarem?
p.s tak si jdi koupit nějakou úža polskou bombošu plnou náhražek, je to za pár kaček,hnusný a oslavenec jistě padne na zadek
Kupte si nejakou krasnou bombošku a dobrou chuť.
Tím ztuženým tukem podle mého hmota nabyde, určitě to jde jen z čokolády samotné..
Letos se chystám domácí bonbóny dělat znovu, ale už jen z rozpuštěných čokolád (koupených levněji, v akci) a vmáčknu do nich kousek náplně nebo třeba sušenou švestku, předem namočenou v rumu.
jsem ráda, že jsem tento recept našla. Sama osobně plním čokoládovou pěnou a jsem ráda za inspiraci ;) Děkuji. Jen se chci zeptat, jestli nemáte problémy s vyjímáním bonbónů z formy. Já, když je dělala poprvé, tak jsem měla a proto jsem přestala do čokolády přidávat ztužený tuk, jdou vyklepnout snadno a rychleji a lépe tuhnout :)
Teď vidím, že to píše už Richie
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6013811...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6014619...
Koupila jsem si kytičky, srdíčka měli vyprodané. Jako náplň jsem použila krém z bílé čokolády, mléka a kokosu a pak taky z bílé čokolády, mléka a matchi (matcha je nejkvalitnější zelený japonský práškový čaj, je k dostání jen ve specializovaných prodejnách a já i můj přítel chuť matchi přímo milujeme, hlavně na dochucení různých sladkých dobrot). A byli výborné. :) Fotku nemám, ale až budu příště dělat, tak nafotím. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ETiJYi4Pb00&feature...
Snad to pomůže při dalším pokusu?
Formu mam silikonovu, original na domace bonbony. Ale myslim si, ze to bude trochu aj tou cokoladou.. kupila som milku mliecnu, rozpustila som ju, a cast mi zostala. Ani po niekolkych hodinach nestuhla, takze asi preto mi bonbony nedrzali tvar.
Btw., pravdaze som zabudla, ze salko treba varit, takze som ho tam vliala len tak, nemilobohu. Zvysne salko mam v konzerve. Co s nim, mam ho preliat do hrnca, a varit vo vodnom kupeli? (pokial viem, ma sa varit v uzavretej konzerve)
Jakou formu jsi na ně použila?