Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka jednoduše

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 75 min

80 min (5 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s opečenou pikantní klobásou a kyselou okurkou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie486 kJ /
116 kcal
Bílkoviny3,71 g
Tuky3,00 g
Vláknina7,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sáčky s čočkou propláchneme a necháme namočené asi 35 minut. Do vody přidáme veškeré koření. Krok 2: Poté přivedeme k varu a pomalým varem vaříme asi 35 minut do měkka. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásy nakrájíme na kolečka. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a a opečeme klobásu. Krok 5: Čočku scedíme, dochutíme zředěným octem a smícháme s klobáskou. Necháme asi 5 minut pojit chutě a až pak dosolíme.

TIP: Jak se dělá čočka na kyselo - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 12. 2011

Poznámka autorky spagetka

Tahle jednoduchá čočka zde není,proto jsem ji přidala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N56K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N56K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

+7:yes: Myslím, že kvůli vysokému obsahu kyseliny močové v krvi, bych asi čočku neměl. Přitom ji mám tak rád. :-*

Vypadá to přitažlivě;-):yes:

Čočku můžeme, takže příště ji připravím takhle;-):yes::yes::-K

koriadr, nepletu-li se, se dává proti plynatosti a nadýmání, které, jak víme, šošovice ráda způsobuje:-8:-D:-D
jinak, špagi, moc hezké papáníčko;-):-p:yes::yes:

:-p:yes:

Takhle jsem čočku ještě nedělala,vypadá to hezky a musí to chutnat :-p:-p:-p:yes::-K

Určitě to bude dobré a rychlé, takže bodík letí :yes::-). Dělám také rychlou čočku, jen do uvařené přidám jakoukoli mraženou zeleninu udělanou na másle, přidám třeba zelenou cibulku a je to..hlavně v dětech to rychle mizí..

Tématické fráze:
priprava cocky, čočka recept, vařime cocku, predvarena cocka, jak dlouho se vaří čočka, čočka příprava, recept čočka, připrava čočka, cocka a nadymani, předvařená čočka recept, doba varu čočky, čočka nadýmání, jednoduchá čočka, doba varu čočky, jak dlouho vaříme čočku, čočka předvařená, recepty z čočky, recept předvařená čočka, jak se dlouho vaří čočka, čočka bez nadýmání

Suroviny:
čočka předvařená, koriandr, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, bobkový list, sůl, cibule, klobása pikantní, olej citronový, ocet jablečný, ocet, voda, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu