Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie80

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Autorčin osvědčený recept na vanilkové rohlíčky vás vybízí k jejich vyzkoušení. Cukroví voní mandlemi a je krásně křehké. Upečené je během chvilky. Dáte této verzi oblíbené dobroty prostor i na vašem svátečním stole?

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 342 kJ /
4 862 kcal
Bílkoviny54,74 g
Tuky243,00 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 561 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy603,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin zpracujeme těsto. Krok 2: Zabalíme do fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne. Krok 3: Poté tvarujeme rohlíčky ručně na pečící papír tak, že si vyválíme tenčí váleček (neboli "hada"), který nakrájíme na menší dílky. Ty potom stáčíme do tvaru rohlíčků. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na cca 170 °C do růžova. Ještě vlažné obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

TIP: Vánoční pečení

Zveřejněno 5. 12. 2011

Poznámka autorky Lucie80

Nikdy jsem nikde nejedla tak dobré rohlíčky, jako jsou tyhle. Proto jsem těsto dala sem.

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQqZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQqZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Rohlíčky jsou chuťově vynikájící, rozpadají se na jazyku, jen je těsto dost křehké, tak je potřeba dělat pořádné rohlíky, a méně zahnuté, mě se to v tom ohybu po doteku dost lámalo, ale příště udělám zase, jsou chuťově lepší než ty co jsem dělala předchvílí podle receptu zde z topek "vanilkové rohlíčky podle babičky" nebo tak nějak Tyto jsou chuťově perfektní. Těsto mi vyšlo na dva plechy.:yes:

Marie Hrušková 2. 12. 2016 11:35
Výborný recept, nejlepší rohlíčky, jaké jsem kdy jedla. Chutnají každému, kdo ochutnal. Jiné ani nedělám, přesto, že jsem vyzkoušela nespočet receptů, tenhle prostě vede. Mimochodem, je ze staré kuchařky podle Sandtnerové. Mandle je možné nahradit lískovými oříšky-super chuť, vlašskými ořechy. V původním receptu je na toto množství mouky 6 dkg cukru, vanilka ,žloutek. Letos peču jak s mandlemi, tak s ořechy a oříšky.

Autorka sem zřejmě nechodí, dala pouze tento recept před pěti lety - opravuji, protože těch 30 dkg cukru je opravdu asi jen na obalení, v surovinách to splývá dohromady:-)

hosta: pokusím se udělat nové těsto již s správnou dávkou cukru. Děkuji

hana2:
Asi to bylo jak cumel, že?:-D
Na stejné množství mouky dávám cukru 6 dkg (tedy 5x méně!) a to nepočítám zde uvedených 8 dkg vanilkového cukru, tedy 4!!! sáčky (který se zhusta do VANILKOVÝCH rohlíčků ani nedává:-D a cukr na obalování...
Neporadím;-( Snad jen..., měla jste dostatečně vyhřátou pec?

casino: ano, troubu jsem měla vyhřátou dostatečně. Zkusila jsem pár v chladnější troubě, ale rozlezli se také ale méně. Jsou ale přeslazené. Ani ptáci to zobat nebudou.

dobrý den, dnes jsem chtěla upéct podle tohoto receptu a na prvním plechu se mi rohlíčky úplně spojily na jednu velkou placku. nevíte, čím by to mohlo být? Použila jsem Heru , jinak všechno podle receptu. Není tam příliš mnoho cukru? více než mouky je to správně? Děkuji

dobrý den, dnes jsem chtěla upéct podle tohoto receptu a na prvním plechu se mi rohlíčky úplně spojily na jednu velkou placku. nevíte, čím by to mohlo být? Použila jsem Heru , jinak všechno podle receptu. Není tam příliš mnoho cukru? více než mouky je to správně? Děkuji

jana j: tak jsem to těsto zkazila.

Zobrazit starší odpověď

Fakticky mňamózní, mám strach, že nepřežijou vánoce, místo mandlí jsem dala vlašské ořechy, a použila jsem Heru. Výborný recept, díky za něj, ať se pečení daří a krásné vánoce všem :-)))

Loni jsem recept delala,ale uz pul roku myslim na to, ze si musim sednout k pocitaci a najit ten recept, rohlicky, byly genialni, nastesti jsem si pamatovala fotku od receptu, tak sem je nasla rychle. loni se totiz u nas ani nedockaly vanoc, takze letos pojedeme ve velkym :-)

:yes::-p :yes:

gtereza:jsem ráda,že jsem pomohla :-)

Jsem ráda,že recept zkoušíte :-)

Budu dělat dnes tyto rohlíčky, tak jsem zvědavá :-), protože jsem místo mandlí dala ořechy :-), tak snad se povedou:-O

Tento recept znám, roky už podle něj peču, jen jsem ho loni nějak založila - letos nenašla, tak mám velkou radost, že tu je a dávám bodík a děkuji za recept :-K

Cukroví peču už víc jak 30 let,rohličky jsem pekl už ze všeho možného ale nejlapší jsou z vlašských ořechů.Mají pronikavou chuť která k rohlíčkům a pracnám patří.Ale myslím si že je to o chuti každého jednotlivce.Co jsem ale vypozoroval je to pokud dáte máslo tak jsou rohlíčky měkkčí a křehčí dají se hned konzumovat.Pokud dáte Heru tak jsou tužší lépe se snimi dělá nedrolí se při obalování ale musí se nechat nějaký den uležet.
Rohličky už mám....škoda tyhle určitě vyzkouším.:yes::-))

Jedla jsem už hodně různých vanilkových rohlíčků a všechny byly dobré, jen některé měkčí, jiné tvrdší a křupavější. Některé recepty jsem i vyzkoušela, ale stále se vracím k těm mým, které jsou měkké stále, i hned po upečení:
:-p http://www.toprecepty.cz/recept/16430-vanilkove-ro...

VeronikaHrozna 5. 12. 2011 22:20
Lucie80: Lucko trochu té "roboty" k těm Vánocum také patří ,no ne !

Tak sem přihodím také recept na vanilkové rohlíčky, stačí je dělat až tak 14 dní před vánocemi, nebo stačí týden, ať jsou čerstvé a voňavé:
37 dkg hladké mouky s 1/2 lžíčkou pečiv.prášek
10 dkg másla
10 dkg sádla
10 dkg lískových oříšků
10 dkg cukru
1 vejce
Postup je stejný, jako u těch předchozích.Když místo oříšků dáte kokos, možno protlačit strojkem, tyčinky slepit k sobě marmeládu a konce máčet v čokol.polevě.:-p

Lucie80: Lucko, já je dělám stejně, jen o minimum jiné gramáže a dělám jich vždycky hodně a ještě to není dost a připékám, nic jiného by nemuselo ani být;-):yes:

Jinak ještě taková rychlovka,nejsem zastánce kupovaného cukroví a ani těsta,tohle není teda ani jedno z toho,ale kupuje se k tomu vlastně takový už hotový výrobek-ale je to výborné - kupte si rumové perníčky,namočte je ještě do rumu,potom obalte v čokoládě a kokosu - vážně dobrota....:-)

maris::-),kdyžtak si tam kdo chce,může dát ty lískáče,ale těsto je výborné...vim,že hodně lidí si stěžuje,že má rohlíčky tvrdé,to tu vůbec nehrozí...

Lucie80::-)), já vím, jen jsem chtěla říct, že" nejlepší" je pro každého něco jiného;-):-)

Ivana Ch:tak ať se Vám povedou -)

Ženský vy mě s těma rohlíčkama normálně dráždíte.Já už nechtěla dneska nic dělat.Ale na ty rohlíčky mám hroznou chuť, tak holt je du udělat, no radši rovnou ze dvou dávek, a u nás teda s ořechama. Jé já tady úplně slintám.

maris:Dobrý den,já Vám to ani neberu :-),píšu to spíš pro lidi,co dělají cukroví třeba poprvé :-)

Bibinka:děkuji :-),dala jsem recept sem,protože nám ty rohlíčky chválí hodně lidí a berou si recept,tak třeba někomu pomůže...

Lucie80: Lucie, každý má jinou chuť a co je nejlepší je relativní. My děláme v rodině rohlíčky vždy jen s lískovými oříšky, protože nám jiné nechutnají. ;-):-)

Lucko, vítám tě v Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
Vanilkové rohlíčky jsem právě dodělala, mám jich plnou krabici(3 dávky) a taky poctivě v ruce a jde mi to praxí dost rychle;-) U nás chutnají nejvíc ze všeho Vánočního cukroví a dělám je na půl s lískovými oříšky a polovinou s mandlemi.
Dávám ti 2.bod a přidávám ti fotky, aby recept nebyl tak smutný:yes:

:-Oá, Bibi, hezká fotka - hned je recept viditelnější;-)

Lucie80: Luci, já reagovala na neadekvátní reakci tejaji, zdá se mi zbytečná........ale k tvému receptu - letos budu vanilkové rohlíčky také dělat jen z madlí, kterých mám doma koupených dost. Ořechy se letos neurodily:no:

cathleen:přesně tak,já jedla u každého jen z lískových oříšků a nechutnaly mi,s tímhle se to nedá srovnávat,mandel jsou určitě mnohem lepší..a hlavně je to těsto i bez vajec....

zizala:

Jiřička: vaše rohlíčky jsou v podstatě ty samé,takže výborné :-)

cathleen:přesně tak,já jedla u každého jen z lískových oříšků a nechutnaly mi,s tímhle se to nedá srovnávat,mandel jsou určitě mnohem lepší..a hlavně je to těsto i bez vajec....

pro Lucku

Lucko,nevím,jestli jste dělala přesně tohle těsto,ale já jsem z něj rohlíčky nikdy tvrdé neměla,existuje spoustu verzí receptu

Jiřička 5. 12. 2011 18:08
Lucko,
já jsem dnes pekla tyto mandlové rohlíčky a jsou dobré.
240g hl. mouky, 70g cukru moučky, 200g másla, 110g strouhaných neloupaných mandlí. Vypracovat těsto, chvilku nechat odpočinout v lednici (já nechala 1 hod.) pak dělat rohlíčky. Péct do světle růžova, nechat trochu vychladnout a pak obalovat v cukru mouč. + vanil. cukr. Já je narovnám do krabice a dávám je ven na zahradní stolek pod střechu oni se krásně ještě rozleží. Vyzkoušej ty Tvé dát také ven.

Doma jsme vanilkové rohlíčky dělali vždycky s mandlema místo ořechů, byly moc dobré :-p

tejaja::-O:-O

Lucka: A pravopis by nešlo napraviť ?

Dobry Den delala jsem vanylkovi testo na vanilkovy rohlicky podle receptu po pocitaci a rohlicky mam tvrde neslo by to testo nak napravit aby nebyli rohlicky tak tvrde dekujiururl

Tématické fráze:
vanilkové rohlíčky s lískovými ořechy, vanilkové rohlíčky z lískových oříšků, vanilkove rohlicky s mandlemi, vanilkové rohlíčky z mandlí, vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky, vanilkové rohlíčky bez oříšků, nejlepší vanilkové rohlíčky bez ořechů, vanilkové oříšky, měkké vanilkové rohlíčky, nejlepší vanilkové rohlíčky křehké, vanilkové rohlíčky hned mekke, tvrdé vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky s ořechy, vanilkové rohlíčky recept, jak dělat vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky bez orisku recept, vanilkové rohlíčky, recept na vanilkové rohlíčky s mandlemi, vanilkové rohlíčky z másla, vanilkové rohlíčky bez ořechů

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, mandle, kůra citronová, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu