Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 560 kJ /
2 285 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy547,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce si za pomocí vidličky trochu rozmačkáme, zejména rybíz, třešně vypeckujeme atd., vložíme do pekárny, přisypeme želirovací cukr a kyselinu a zapneme program MARMELÁDA. Krok 2: Za necelé dvě hodiny máme úplně bez práce čtyři skleničky marmelády. Krok 3: Vařicí nalijeme do skleniček, řádně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak 24 hodin.

Zveřejněno 12. 8. 2008

Poznámka autora kedlubna

u rybízové marmelády zrníčka zůstavájí, nepasíruji přes síto, nám osobně do palačinek a koláčů nevadí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Bn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Bn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

HANI, určitě, já ted dělala i ze švestek a broskví. Akorát si ovoce oloupu a nakrájím na menší kousky.

Ahoj kedlubničko, myslíš že bych mohla udělat marmeládu i z hrušek??

když tu čtu různé poměry želírovacího cukru, tak na dotaz, jaký se dá použít, myslím, že to je jedno, já kupuji ten 2 v 1 ale už jednou taky nebyl, tak jsem dala 3 v 1 a řídila jsem se pokynem v návadu na sáčku, aby seděl poměr cukru a ovoce. Ovšem, třeba do pekárny nemůžu dát více než kilo ovoce, měla bych strach, že mi marmeláda , když bude vařit, přeteče z nádoby.

DOOGO to je moje výroba , decoupage (akrylky a ubrousky) :-))

Kedlubničko, kde se dají sehnat ty krásné nálepky?:-O

Super želírovací cukr 4+1. Vyrábí Labeta. Mělo by to být na 1kg ovoce, nebo 750 ml ovocné šťávy.

Znám, konečně něco, co nemají v Jablonci v Alberu, ale u nás ano!:-)):-D

Dooga 4:1 neznám - vyrábí, kdo?

Ještě nikdy jsem marmeládu nedělal. Tento recept mi přide super. Chci se zeptat na želírovací cukr. Píšeš 500g 2v1. Můžu použít místo toho 250g 4v1? :-?

:-8:-8 tak to jóóó. Manžel mi 1/2 skleničky snědl jen tak lžičkou ... :-D:-D

Neeee, jako že tě to praští do očí a musíš ve špajzce sáhnout hned po ní, anebo letět na trh pro jahody.:-D;-);-)
(tedy v mém případě)

:-O proč myslíš ??? Asi nechápu - jako, že je to syrové nebo jedovaté ???

Papričko - ta marmeláda vypadá skoro nebezpečně - myslím barva ...:-D:-D ;-)

Díky DP jsem se odhodlala udělat si vlastní marmeládu. Zkouším nyní různé želírovací cukry a přísady, a pak uvidím, co bylo nejlepší. Z DP je marmeláda krásné barvy, vůně i chuti.:-p:-* + je jasný ;-)

Tématické fráze:
vyroba marmelady, marmeláda, výroba domácí marmelády, jak udělat marmeládu, výroba domácí marmelády recepty, rybízová marmeláda z pekárny, rybízová marmeláda z domácí pekárny, výroba domácí marmelády bez cukru, výroba rybízové marmelády, vyroba domaciho džemu, marmeláda z třešní, domácí výroba marmelády, rybízová marmeláda v domácí pekárně, rybízová marmeláda v pekárně, domácí výroba džemů, výroba marmelády recepty, výroba marmelády v domácí pekárně, želírovací cukr 4:1, marmeláda z domácí pekárny, marmeláda výroba

Suroviny:
ovoce, cukr želírovací, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu