Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírka z Kolkovny

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 838 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny41,41 g
Tuky105,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy8,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Ppřidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinku a půl. Krok 2: Po uvaření dáme maso do velké mísy s marinádou, kterou jsme si připravili z piva, oleje, prolisovaného česneku a koření, promícháme a necháme hodinku odležet. Krok 3: Troubu si rozehřejeme na 180°C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.

Zveřejněno 22. 6. 2011

Poznámka autorky Mirusha

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/nej... inspirace zde :) Já použila pivo světlé a jelikož jsem neměla kořenící směs Country mix, tak jsem si ho z dostupných surovin namíchala sama :) Prodloužila jsem i dobu pečení, jelikož jsem nepoužila jen žebra, ale rovnou celý bok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka z Kolkovny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAL5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka z Kolkovny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAL5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

V Kolkovne jsem pracoval 5 let a rozhodně se zde takove zebra nikdy nedělali. Z toho co zde uvadite za koření se vetsi cast nepouzivala a uz vubec ne med

:-p

Poslala jsem fotografii z realizace, žebírka jsou takto velmi dobrá.:-p Jen mi marináda přišla příliš řídká a dost jí zbylo v pekáči, příště dám piva o dost méně.
Bod ode mě je tu už dávno...:yes:

Moc děkuju za pěkné komentáře a ještě pěknější fotečky:yes::-) myslím si, že největší radost vždycky každému udělá to, když někdo podle receptu uvaří :-)

Jak to, že jsem to nekomentovala:-O? Taková krása, ukládám a boduju. V Kolkovně mi chutná...;-):-p

:yes:mňam...+21:yes:

Držím dietu, ale kvůli teto dobrotě ji klidně poruším.:-) Manžel i já milujeme obíračku od kostí, takže tenhle recept je pro nás jednička. :yes: :-p A ta marináda musí být božská. Recept ukládám a co nejdřív budu shánět žebrá. Ale tobě Mirusha, posílám bodík již teď + 19 :yes: :-p

vypadají fantasticky :yes::yes:

Výborná marináda:yes:ja som pridala ešte citrónovú šťavu a použila som tiež bok.Tak pridávam fotky,bod a teší ma,že sme mali z týchto stránok ďalší skvelý obed:-K:-*:yes:

Mirusha,pribudne dnes;-)Práve ich robím a k tomu pečené hranolky od Elizy a šalát:-pUž sa teším na obed,voňajú úžasne:-*

Všem moc děkuju za pěkné komenty, doufám, že časem přibude k mé osamocené "žebírkové" fotečce i nějaký kamarád :-D

Tohle žrádýlko miluju:-p:-*:-*:-p + bodík:yes:

:-p No nádhera. :yes: Je to za bodík;-):yes:

:-p:yes: moc pěkné:-K

Tak ty se smějou :-p:-?:-?+

Tématické fráze:
zebra z kolkovny, vepřový bok s kostí recepty, vepřovy žebirka na pivu, koření na žebírka, zebirka recept, žebírka, žebírko na pive, recept na žebírka, pečená žebírka na obíračku, žebra kolkovna, vepřový bok s kostí recept, recepty obíračka, vepřová žebra kolkovna, vepřová žebírka kolkovna, veprovy bok bez kosti recept, veprova obiracka, vepřové žebírka v pikantní marinádě, veprovy zebirka, když je.ridka marinada, marináda na obíračku

Suroviny:
žebra vepřová, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, sůl, voda, pivo světlé, olej, česnek, paprika sušená sladká, koření oregáno, rozmarýn, chilli, med, sůl

Přidat fotografie receptu