Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka MŇAM

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

prezvykavec prezvykavec

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Každá rodina má svůj recept na vajíčkovou pomazánku léty prověřený. Zejména po Velikonocích, kdy je vajec nadbytek, přijde vhod. Připravili jsme si pro vás variantu s taveným sýrem a majonézou. Žádná dietka, ale jednou za čas hřešit můžeme.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 357 kJ /
2 236 kcal
Bílkoviny103,57 g
Tuky199,09 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 2,70 g
Sůl6,06 g
Sacharidy7,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut. Poté je prudce zchladíme a oloupeme. Krok 2: Promícháme máslo, sýry, majonézu, hořčici, pepř a sůl. Krok 3: Poté přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a promícháme. Krok 4: Hotovou pomazánku mažeme na chléb nebo pečivo.

TIP: Jak připravit vajíčkovou pomazánku

Zveřejněno 1. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková pomazánka MŇAM

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Q62

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková pomazánka MŇAM

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Q62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Znám ji a dělvala už babička,přidávla pažitku,nebo nať mladých cibulek....ale vždy Máslo,né margarín jak je na kterési fotce..

Výborná. Jen se po ní zaprášilo. Jednoduché, rychlé, dobré.:yes:

dělala jsem již hodně pomazánek,ale za nás je tahle TOP:yes::yes::yes:

Výborné, mě i manželovi moc chutnalo :-):yes: ale děti to jíst nechtěli, mlsouni 8-(

Výborná je :yes:

Bodík letí ;-) děti nám to sice nechtěly, ale aspoň zbylo víc na mě a manžela. Je opravdu výborná :yes::-))

já vajíčko nastruhala najemno-lépe se mi to maže na plátky bagety a do pomazánky jsem přidala nastrouhaný křen, výborné!

jeeeeeeee super :yes::-p

:yes::-K:-K

Úžasná, přidávám fotečku :yes:

peto: Cesky je to zkouset po slovensky skusat jestli se nepletu.. ;-)
jinak :yes:super recept

Výborná pomazánka ;-)
Také ji občas dělám, jen tam přidávám ještě nasdrobno nakrájenou cibulku :-p

neviem ako u vas,ale u nas sa normalne skusa a nie zkusania.Inak pomazamka dobra.

mňam mňam, výborne to bylo. Neměla jsem vajíčkovou pomazanku tak 10 let :-p

Delal sem ji po prvni SUPER:-p

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
vajíčková pomazánka, domácí vajíčková pomazánka, vajíčková pomazánka recept, výborna vajičková pomazanka, vajíčková pomazánka s majonézou, vajíčková pomazánka apetit, vajíčková pomazánka bez majonézy, dobrá vajíčková pomazánka, vajíčková pomazánka se sýrem, recept na vajickovou pomazanku, recept vajíčková pomazánka, vajíčková pomazánka top recepty, vajíčkové pomazánky, vajecna pomazanka, pomazánka z vajíček, pomazanka vajíčková, recepty vajíčková pomazánka, vajíčková pomazánka recepty, vaječná pomazánka s majonézou, vajíčková pomazánka z majonézy

Suroviny:
máslo, sýr tavený, majonéza, hořčice, pepř mletý, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu