Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky a věnečky

Vánoce bez vanilkových rohlíčků si umí představit jen málokdo. Máme pro vás recept, podle kterého si můžete upéct opravdu lahodné a křehké rohlíčky, které při pečení provoní celý váš dům. Upečte je v předstihu, aby se stihly rozležet.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 702 kJ /
6 143 kcal
Bílkoviny96,78 g
Tuky424,06 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy471,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 30 minut. Krok 2: Z těsta vytvoříme válečky a z každého válečku odkrajujeme přibližně stejné kousky a tvarujeme z nich rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Rohlíčky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut a ještě vlahé obalujeme v cukru. Krok 4: Z tohoto těsta můžeme také přes mlýnek tvořit věnečky, které pak slepujeme marmeládou ke kolečku z lineckého těsta a žíháme čokoládovou polevou.

TIP: Jak správně obalit vanilkové rohlíčky?

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZBk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZBk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jiřinko, jsem ráda, že se rohlíčky vydařily a díky za fotečku, krásné je máš:-))

:-K:-p:yes:Nepřipalovaly se mi a s těstem se dobře pracuje.

nejsemm pekarka pecu po prve vanocni cukrovy pro dvouletou dcerku testo mam v lednicce tak jsem na to zvedava :-)

Denisa:tak to mě mrzí...recept mám už 40 let od babičky a vždy se povedly, jedině když jsem nehlídala troubu tak se spálily...

Rohlíčky jsou moc dobré ale rychle se mi začali připalovat :-/

Klečková Daniela 14. 12. 2010 17:16
Převleču sea jdu na to -doufám,že se mi rohlíčky povedou.

Tématické fráze:
forma na vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky top recepty hrníčkové, vanilkové rohlíčky přes mlýnek, formy na vanilkové rohlíčky, věnečky které se vždy povedou, mlýnek na vanilkové rohlíčky, vanilkový věneček, vanikové rohlíčky, vanilkové rohlíčky forma, pečení vanilkové věnečky, hrníčkové vanilkové rohlíčky, jak tvorit vanilkove rohlicky, krehke vanilkove rohlicky hrníckovy recept, vanilkové věnečky s polevou, vanilkové rohlíčky s citronem, vanilkove rohlicky hrnickovy recept, věnečky recept, hrnickovy recept na vanilkove rohlicky, vanilkové rohlíčky hrníčkové, těsto na vanilkové rohlíčky -kdy zpracovat

Suroviny:
mouka hladká, ořechy vlašské, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu