Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 262 kJ / 1 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,23 g |
| Tuky | 33,47 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 72,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.
Krok 2: 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem.
Krok 3: V pánvi - nejlépe Wok - si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání.
Krok 4: Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.
Krok 5: Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové, ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou.
Krok 6: Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.
Zveřejněno 27. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brašovská drobná vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pX3Q
Moje poznámka
Brašovská drobná vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pX3Q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně,
vepřová pečeně na kámen recept,
vepřová pečeně na kámen,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně na kámen recepty,
vepřová pecene recepty,
vepřová peceně recept,
nalozena veprova pecene,
vepřové peceně,
naložení vepřové pečeně,
vepřová pečeně na pánvi,
co uvařit z vepřové pečeně,
peceně,
veprove na kamen,
brašovské maso,
vepřové po rumunsku,
maďarská vepřová pečeně,
recept na vepřovou pečeni,
vepřová pečeně recepty pro začátečníky,
brašovské koření
Suroviny:
maso vepřové,
koření na vepřové maso,
cibule,
brambory,
kapie,
sůl,
olej,
kmín mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (14)
Děkuji za uvedení složení, já to vyhodil a doplnil bych později po dalším nákupu v Hungary
Na obale je aj ďalšia verzia prípravy tohoto jedla.
..... b) je správně
Netuším
Tak Otíku, dávám ráda 2.boda
jinak to vypadá velmi, velmi jedle