Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumové pralinky

Čokoládové bonbony s typickou hořkosladkou chutí, kterou vytváří rum uvnitř pralinky. Díky tomuto receptu můžete oblíbenou pochutinu vytvořit i doma. Rumu dejte podle vaší chuti, můžete přizpůsobit i dětem.

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min + doba tuhnutí

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 463 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny8,70 g
Tuky61,50 g
Vláknina9,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy114,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a rozmícháme do hladké hmoty. Krok 2: Tu nalijeme do silikonové formy na pralinky, až po okraj a necháme chvilku v ledničce. Krok 3: Zchladlou, ale stále ještě tekutou čokoládu, pak vylijeme zpět do hrnce. Formu i s čokoládou, která ulpí na bocích, vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout. Krok 4: Mezitím připravíme náplň. Nutellu umícháme s rumem (množství dle chuti a hustoty Nutelly) na řidší krém. Krok 5: Krémem pak naplníme ztuhlé čokoládové formičky asi 3 mm pod horní okraj. Znovu rozpustíme čokoládu a zalijeme jí krémovou náplň tak, aby vzniklo pevné dno bonbonu. Krok 6: Necháme v chladu dobře ztuhnout a poté bonbony vytlačíme z formiček. Krok 7: Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku, bonbony pak nevypadají hezky.

TIP: Další oblíbené recepty na domácí pralinky

Zveřejněno 6. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XGL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:yes::yes::yes::yes:

Tak kdo opravdu miluje pravé čokoládové pralinky, tak raději čokoládu bude temperovat a rozhodně do ní nebude dávat žádný tuk. Když se to udělá jak má, tak se nikdy žádný tuk nemůže vysrážet na bonbónech a navíc jsou pralinky krásně lesklé a nesrovnatelně chutnější než, ty co se běžně prodávají. A neměknou ani při pokojové teplotě. Ale chápu, že toto je jednoduchá alternativa. Ale výsledek není nic moc.

kolik času v ledničce je prosím "chvilka"?

žabka: než ztuhne čokoláda. Záleží na teplotě v lednici a tloušťce vrstvy. Řekla bych tak 10-20 minut, ale neměřila jsem to.

<3 to musí byt mňamka:yes:

Domácí čokoládu mám velmi ráda, jen bych ráda koupila ztužený tuk, který neobsahuje tuk palmový. Myslím, že na českém trhu snad ani takový není. Vše co bylo kdysi mými oblíbenými cukrovinkami, se stalo díky palmovému tuku nedobré.
:-//:no::-!

libunna: Myslím, že by se dal použít kokosový tuk. Bonbony bych pak skladovala v lednici a vyndávala až těsně před použitím. Také se poslední dobou palmovému tuku vyhýbám a nahrazuji ho všude kokosovým.

famózní...sakra,stačí se na to podívat a mám zas 2 kila nahoře :-))

petram: No, uvidíme, musela bych vložit některý z obrázků "nedia":-D, ale to by asi nevadilo;-)

Jana Remkova: Jani, moc děkuju, máš je nádherné. Ty DIA bych klidně vložila jako samostatný recept, aby nezapadly, sama určitě víš, jak těžce se občas některé dietní recepty shánějí ;-)

Peťko, přidávám ti foto mých-tzv pralinek. Jsou ze: 150g hořké čokolády a náplň je:60g mléčné čokolády, 4 lžíce kondenzovaného slazeného mléka. Na DIA kousky: 100g hořké čokolády (DIA). Na náplň: 100g DIA piškotů, 2 lžíce DIA jahodového džemu, může být i trrošku rumu. Nechtěla jsem přidávat recept, těch bonbónů je tady docela dost. Snad se ti to bude hodit, nebo někomu;-)

:-O Téda, vypadají naprosto úžasně;-):yes::-K

:-p;-):yes:+

To je nádhera!Myslím,že se o víkendu pustím do této výroby,sice nemám silikonovou formu,ale od bonboniery vložky,to půjde taky.:yes::yes::-p+7

Dana61:Nádhera, a ten rum,to bude mít zase radost,že muže dorazit lahvinku.Jak je to pečení drahé!;-)

:yes::yes:

petram - nádherné pralinky:-D:yes: dělala jsem na vánoce s náplní oříškovou a s náplní karamelovou (z plechu) - i v kombinaci s bílou čokoládou - potěšila jsem všechny mé strávníky, ale i návštěvy:-p

Tématické fráze:
pralinky recept, výroba domácích pralinek, náplně do pralinek, recept na pralinky, výroba pralinek, recepty na pralinky, domácí výroba pralinek, recept pralinky, domaci rumove pralinky, pralinky, náplň do pralinek recept, náplň do pralinek, domácí pralinky recept, náplně do domácích pralinek, jak vyrobit pralinky, vyroba rumovych pralinek, naplně do pralinek recept, pralinky recepty, výroba pralinek recept, silikonové formy na pralinky

Suroviny:
čokoláda hořká, tuk ztužený, nutella, rum

Přidat fotografie receptu