Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčka z vajíčka

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kromě vajec potřebujeme ještě tvrdý karton popřípadě kousek pečícího papíru, kus gumy (nebo 2 gumičky do vlasů) a silnější dřevěnou pletací jehlici nebo i čínskou hůlku. Krok 2: Vejce uvaříme klasicky natvrdo, ještě horké oloupeme, vložíme do přeloženého kartonu, "vystlaného" pečícím papírem. Krok 3: Svrchu přiložíme pletací jehlici a gumičkou podle fotky kartou na obou stranách pevně stáhneme a uložíme do lednice. Krok 4: Asi za 15-30 minut vejce uvolníme a přeřízneme buď napůl nebo nakrájíme na plátky. Krok 5: Vajíčkovým srdíčkem zdobíme obložené talíře nebo chlebíčky na svátek sv. Valentýna, Svátek matek apod.

Zveřejněno 14. 1. 2012

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Dělala jsem je na ozdobu kuřecích placiček, ale určitě by šly, krájené na plátky, i na chlebíčky nebo chlebový dort.

Inspiraci jsem našla na ruském webu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčka z vajíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5mY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčka z vajíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5mY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Naprostou náhodou:-O jsem dnes narazila na fotku této skvěé:yes::yes:vychytávky:-K:-D

:-K:yes::yes:Bezvadné:yes::yes:

cathleen: ;-( můj malý problém bude v tom, že vajíčka loupu vždy až studená - proč si pálit pacičky !!!
:-O No, Ty jsi velká hračička, i s těstem kouzlíš různé nádherné tvary. Už se těším, s čím přijdeš příště.:-D:-D:-D

Pěkné :-O;-) +:yes:

:yes::-K:-O

kdo si hraje, nezlobí:-8:-D:-D to naše cathleen moooc dobře ví:-D:yes::yes::-K:-K:-K
a už taky rýmuje:-O:-?:-? to se všechno počítá,za tu krásu bodík rébi ráda dá;-):-):-K:yes:

Nadja: Nadi, horká, oloupaná vajíčka jsou hodně pružná a tvárná...jen si vzpomeň - když je dáš v misce na sobě (jedno natlačené na druhých) chladit, po vystydnutí jsou tvarovaná podle sousedů;-)
Někde jsem viděla i vajíčka ve tvaru krychle nebo čtyřbokého jehlanu:-D

eva hubova: Evi, na ruský web, jak píše Cathleen.
Nápad je to úžasný. Také jsem nejdřív podle fotky přemýšlela, jak na to. Napadlo mne podle pokusu našich dětí, že se v octu nechá rozpustit skořápka a pak se opatrně vajíčko, už jen v bláně, dá do nějaké formičky a uvaří. Otázkou je, zda by se to povedlo, aby se blána neprotrhla, a zda by vajíčko, vzhledem k octu, bylo vůbec poživalené.
:yes:+9.:yes:

Jo blbinka, ale přijít na to ;-):yes::yes::yes:

Vypadá to velmi efektně:yes:, ale mně by to určitě prasklo:-))

Tedy cathleen, klobouk dolů:-D:yes:, bezva nápad pro "nekutilky":-D:-))

:-O;-) :yes:

Já nejdříve koukala a přemýšlela, jak se toho dosáhne, ale pak jsem to vzdala a přečetla si to:-) Efektní!!:yes:+4

Šikovné :yes::yes::yes:;-)

:-8je to taková blbinka, nedá práci, je efektní a na talíři potěší:-D

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
srdicka z vajicek, srdíčko, srdíčka na facebooku, srdíčko z vajíček, srdíčko na facebooku, srdicko z vejce, srdíčka z vajec, jak udělat jehlan z papíru, vejce srdicko, jak udelat srdicka z vajec, vejce do srdicka, vajička y papíru, jak udělat jehlan, srdíčka ze sena, buchta ve tvaru srdíčka, srdička z vajcek, srdíčko z vejce na tvrdo, z vajíček, srdíčka z, jak udělat z vejce srdíčko

Suroviny:
vejce

Přidat fotografie receptu