Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová roláda DIA

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

aja.g

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 773 kJ /
1 380 kcal
Bílkoviny45,38 g
Tuky109,53 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 649 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy51,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny. Krok 2: Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 12 minut. Krok 3: Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády. Krok 4: Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvaříme hustý pudink a necháme za častého míchání aby se nevytvořil škraloup vychladnout. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem, kakaem a zašleháváme uvařený vychladlý pudink. Krok 5: Roládu rozmotáme, stáhneme papír na pečení a namažeme krémem. Ke kraji položíme oloupané banány a pevně smotáme. Shora namažeme krémem a ozdobíme dle nálady.

Zveřejněno 6. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová roláda DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5zG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová roláda DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5zG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

DiabetikIvo 3. 1. 2013 22:37
aja.g,

môžete mi ozrejmiť aké je to sladidlo, ktoré medzi surovinami uvádzate ako "Klára 3*sladší"? Rád by som vedel aké je jeho zloženie.

Ďalej mám ešte otázku, myslíte si, že táto banánová roláda je naozaj vhodná pre diabetikov?

Ja som zatiaľ presvedčený, že NIE, pretože pre diabetika je dôležité poznať obsah sacharidov v strave ktorú konzumuje, aby danému príjmu sacharidov mohol prispôsobiť liečbu svojho diabetu.

A pri tomto recepte údaj o obsahu sacharidov chýba, podobne ako chýba aj pri mnohých takzvaných "DIA zákuskoch" v mnohých cukrárňach a hypermarketoch...

A preto radím všetkým diabetikom, ktorí si podľa receptu nedokážu vypočítať obsah sacharidov v danéom zákusku, alebo im ho nevedia v cukrárni povedať, nech si radšej kúpia obyčajnú napolitánku, ktorá má na obale obsah sacharidov napísaný. Tak budú vedieť presne koľko sacharidov zjedia a tak si ich môžu započítať do svojho odporúčaného denného limitu sacharidov a tiež môžu potom správne prijatému množstvu sacharidov adekvátne prispôsobiť liečbu svojho diabetu (úprava dávky antidiabetík (inzulín, resp. perorálne antidiabetiká (ľudovo povedané tabletky)), viacej fyzickej námahy, ubratie sacharidov v nasledujúcom jedle a pod.).

Vyššie uvedené sa týka všetkych diabetikov bez rozdielu typu diabetu.

:-)) Ď :-8

jo a Tvoje DIA kynutá bábovka má u nás úspěch vždycky:yes: díky

Maruško, vždyť víš sama, že pečení DIA je dřina;-)Ale co bychom pro ty naše protějšky neudělaly:yes:

Alenko, já dodám, že to chce i ty šikovné ruce;-) A o těch mých pochybuju a zase si tak nefandím, když to tady vidím, co kdo dovede, to jen :-O :-D:-D:-D Dík za recepty pro diabetiky, je fajn, že přibyly, vyzkoušené a s fotečkama. A věřím, že ještě budou přibývat;-):-*:-) Moc jich tady není.

Také jsem měla problémy s pečením, ale chce to asi dobré sladidlo a dobrý technologický postup:-)

Vypadá moc hezky:yes: Já peču v dia verzi jen spíš takové obyčejné buchty a záviny, ostatní se mi moc nedařilo. Buď je to rukama, nebo jsem neměla ten správný recept :-D Z toho důvodu jsem přešla i na nepečené věci a ty se dařily:-))

Tématické fráze:
dia roláda, dia buchty, dia buchta, dia pečení, roláda pro diabetiky, dia buchty recept, dia rolády, bananova rolada, pečení rolády, dia pečení recepty, banánová buchta dia, buchta pro diabetiky, dia roláda recept, buchty pro diabetiky, dia buchta recept, obycejna buchta, recepty na dia pečení, banánová roláda dia, recepty na dia buchty, nepecena banánová roláda

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, sladidlo umělé, olej, voda, sůl, banán, mléko, pudink čokoládový, sladidlo umělé, tuk hera, kakao,

Přidat fotografie receptu