Boerewors - Búrský buřt
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita je vyrobena z mletého masa, ochuceného kořením a octem. Boerewors se tradičně griluje na otevřeném ohni.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 102 kJ / 6 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 565,63 g |
| Tuky | 461,85 g |
| Vláknina | 3,33 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 17,40 g |
| Sůl | 42,75 g |
| Sacharidy | 12,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boerewors - Búrský buřt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMKr
Moje poznámka
Boerewors - Búrský buřt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMKr
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moji utopenci
marky79 před 12 minutami
Pudinkové cukroví
adela. před 21 minutami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 22 minutami
Sachr cukroví
adela. před 25 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Tématické fráze:
rozdíl mezi špekem a slaninou,
rozdíl mezi slaninou a špekem,
syrový špek,
rozdíl špek slanina,
špek - slanina rozdíl,
nakladany spek,
neškvařené sádlo,
rozdil mezi slaninou a buckem,
špek-slanina- rozdíl,
jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou,
jaky je rozdil mezi slaninou a špekem,
buřty se zelím,
suchý buřt,
rozdil mezi buckem a slaninou,
buřty na grilu recepty,
co uvarit z burtu,
top recepty-búrský buřt,
spek slanina rozdil,
buřty střívko,
recept na burty v octě
Suroviny:
hovězí zadní,
bůček bez kosti,
špek,
koriandr,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
ocet,
Komentáře (23)
1/ Hlavni ingredience: Worcesterova omacka, drceny/mlety hrebicek + drcena/mleta seminka koriandru.
Zvyknout si na chut hrebicku v burtiku je zcela induvidualni. Ja s tim problem nemam a beru tuto chut jako lokalni folklor. Je to stejne jako suche burty v severnich castech Nizozemska.
2/ Ocet se da nahradit citronovou stavou /nektere recepty uvadeji balsamicovy ocet/.
Experimentatori pridavaji cesnek nebo syr. - to jen na okraj.
Odkaz pro info přiložen.
http://www.makro.cz/public/278980
Za recept ti dávám 4.bod
Jinak tě tu jménem mužské menšiny taky vítám.