Postup přípravy
Krok 1: Odvážíme si všechny sypké přísady a odměříme (popř.také odvážíme) i ty tekuté. Přichystáme si k ruce i všechno ostatní (vejce apod.) co také patří do zadělávaného těsta.
Krok 2: Část tekutiny mírně ohřejeme tak, aby byla vlažná, nikoli horká a rozmícháme v ní část (lžíci) cukru, všechno droždí a tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.Hotový kvásek necháme vzejít (zvětšit objem). Trvá to asi 15-20 minut, podle okolní teploty.
Krok 3: Kvásek vyškrábeme do mísy, ve které budeme zadělávat těsto, přidáme ostatní suroviny a buď vařečkou (a pak dále rukou) nebo robotem vymísíme těsto. Hotové těsto mírně zaprášíme moukou a necháme nakynout, až zdvojnásobí svůj objem, což trvá asi hodinu a máme ho připraveno pro zpracování.
Krok 4: Tekutiny, přidávané do těsta by nikdy neměly být horké - ničí to kvasinky.
Zrovna tak by ale zbytek surovin neměl být naopak studený (přinesený třeba z chladné chodby, ze spíže) - těsto bude pomaleji kynout. Krok 5: Mísu s těstem můžete při kynutí zakrýt (čistou utěrkou), těsto nebude okoralé.
Máte-li pocit, že těsto pomalu kyne, přeneste si mísu s ním do teplejšího prostředí, popř. mísu posaďte na hrnec s teplou (ne vřící) vodou. Krok 6: Těsto, ve kterém je hodně tuku nebo i cukru, kyne pomaleji a potřebuje i více droždí.
Zrovna tak by ale zbytek surovin neměl být naopak studený (přinesený třeba z chladné chodby, ze spíže) - těsto bude pomaleji kynout. Krok 5: Mísu s těstem můžete při kynutí zakrýt (čistou utěrkou), těsto nebude okoralé.
Máte-li pocit, že těsto pomalu kyne, přeneste si mísu s ním do teplejšího prostředí, popř. mísu posaďte na hrnec s teplou (ne vřící) vodou. Krok 6: Těsto, ve kterém je hodně tuku nebo i cukru, kyne pomaleji a potřebuje i více droždí.
Zveřejněno 21. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jak na výrobu kynutého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Q9
Moje poznámka
Jak na výrobu kynutého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Q9
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 14 minutami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 3 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 3 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 3 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 5 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 9 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 13 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kynute testo,
jak na kynute testo,
když nekyne těsto,
proč těsto nekyne,
kynuté těsto postup,
proč nekyne těsto,
těsto kynuté pod vodou,
když těsto nekyne,
těsto kynuté pod vodou recepty,
těsto nekyne,
kinuté těsto,
postup na kynute testo,
kynute testo nekyne,
kynuté těsto rady,
výroba těsta na ryby,
kynutétěsto,
výrobky z kynutého těsta,
kynuté těsto pod vodou,
těsto nenakynulo,
postup kynutého těsta
Suroviny:
droždí
Komentáře (44)