Donuty jeden jako druhý: Vytvarujte je snadno a rychle podle videonávodu
Českou kuchyni čím dál více obohacují zahraniční vlivy. Vaříme si maďarský guláš, milujeme italskou pizzu, rádi zajdeme na čínu a v supermarketu nám oči často spočinou na amerických barevných donutech.
Donuty jsou vlastně takové americké koblihy. Mají tvar kolečka o různé velikosti, nejčastěji kolem 10 centimetrů v průměru. Díky otvoru uprostřed se dobře drží a ještě lépe ukusují. Zatímco koblihy se plní, donuty se zdobí polevou a posypem.
Jak jednoduše vytvarovat donut
K výrobě donutu potřebujete jen kynuté těsto připravené podle tohoto receptu.
- Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly.
- Z každého dílu vytvoříme kuličku, nejlépe koulením těsta.
- Kuličky zploštíme prsty nebo dlaní na kulaté placky.
- Hrdlem lahve vykrájíme středy placek.
- Hotové donuty ještě necháme vykynout a poté je smažíme dozlatova z obou stran.
Uznejte, že i zahraniční kuchyně má něco do sebe.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na dokonalé donuty: Tvar uděláte pomocí dvou skleniček, chuti a konzistenci prospěje kynutí přes noc
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Komentáře