Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 901 kJ / 2 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,78 g |
| Tuky | 150,48 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 6,11 g |
| Sůl | 14,44 g |
| Sacharidy | 31,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře rozklepané pláty kýty rozložíme a potřeme rovnoměrně vrstvou fáše z kuřecích prsou a nasekaná sušená rajčata. Osolíme, opepříme a klademe do směsi půlku domácí klobásky, půlku vajíčka, dva hranolky šunky. Pevně smotáme a dobře zatáhneme. Pokud jsme šikovní, nebudeme potřebovat převazovat nití – jelikož ne vždy je šikovnost v pohotovosti nebojíme se závitky převázat nití nebo motouzem.
Krok 2: Takto vytvořené masové závitky osolíme i opepříme i na povrchu.
Krok 3: Do hlubší pánve si dáme vyškvařit na malé kostky pokrájený voňavý špek.
Krok 4: Po vyškvaření, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zbytky všeho, co se nám do závitků nevešlo (kousky klobásky, vajíčka, šunky) a lehce opečeme.
Krok 5: Do této směsi vložíme restovat i všechny závitky.
Krok 6: Po jejich opečení je i se směsí přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct pod pokličkou na cca 60 minut při vyšší teplotě.
Krok 7: Po upečení, když maso krásně změkne, ho vyndáme, udržujeme v teple a před podáváním porcujeme šikmým řezem na poloviny.
Krok 8: Výpeček lehce zahustíme lžičkou hladké mouky a provaříme cca 10 minut, přičemž po provaření rozmícháme oříšek másla, pro zjemnění a lesk omáčky. Tuto opravdu masovou dobrotu podáváme s rýží a lahodnou vypečenou šťávou.
Zveřejněno 23. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masový závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRKX
Moje poznámka
Masový závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRKX
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 24 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 26 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 27 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 28 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 29 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
masové závitky,
masovy zavin,
recepty na masové závitky,
plněné masové závitky,
masový závin recept,
zavitky,
recept na masový závin,
masové zavitky,
masovi zavin,
závitek,
náplně do masových závitků,
zavitky z kyty,
sušená rajčata v masovém závitku,
masove zavytky,
masové závitky se šťávou,
kuř.závitky,
závitky masové,
závitek z kuř. prsa,
kur.zavitek,
kuř.zavitky s s nivou
Suroviny:
kýta vepřová,
klobása,
prsa kuřecí,
šunka od kosti,
cibule,
mrkev,
vejce,
špek uzený,
rajče sušené,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (16)
Tutově ví a je spokojená