Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Domácí sulc můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny patří mezi ty nejlevnější, jež lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 208,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nožičky dáme do hrnce s vodou (můžeme použít i tlakový hrnec), přidáme lžíci nového koření, 4 bobkové listy, lžici celého pepře, sůl a rozvaříme doměkka.
Krok 2: Do dalšího hrnce dáme vepřové kůže, opět se stejným kořením. Zalijeme vodou tak, aby byly kůže ponořené a uvaříme doměkka.
Krok 3: Po uvaření necháme vše vystydnout. Nožičky obereme a i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji.
Krok 4: Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček. Osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno. Podle chuti dáme ocet. Musíme počítat s tím, že chuť octa se při tuhnutí stáhne, takže směs můžeme udělat kyselejší.
Krok 5: Nalijeme na plech, nebo dáme do ozdobných misek a necháme ztuhnout do druhého dne. Podáváme s chlebem a podle chuti i s čerstvou cibulí, přelité octem.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Moje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 9 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 13 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 4 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 4 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 5 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 6 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 7 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 8 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 8 hodinami
Tématické fráze:
zulc,
sulc recept,
domácí zulc,
recept na zulc,
recept na sulc,
domácí sulc recept,
domácí sulc,
recept sulc,
domácí zulc vepřový,
jak se dela sulc,
jak uvařit sulc,
řeznická kuchařka,
vepřový zulc,
normy studené kuchyně,
recepty sulc,
recept na domácí sulc,
jak udelat domaci sulc,
recepty na sulc,
staré recepty,
sulc z veprovych nozicek
Suroviny:
nožička vepřová,
kůže vepřová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
pepř mletý,
cibule,
ocet,
sůl
Komentáře (21)